– Vi vet hvor mye dette betyr

Oppdatert: 21. December 2014

Moussa Sissoko insisterer på at han og resten av spillerne forstår at kun seier er godt nok i søndagens møte med Sunderland.

Tre tap av tre mulige er Sissokos status mot Sunderland, siden han kom til Newcastle. Statistikken er ikke annet enn trist, og kan bli verre – det er mer enn 100 år siden sist de røde og hvite klarte tre strake seire på Newcastles hjemmebane.

Med Newcastles import av franske spillere, har det de senere årene oppstått kritikk mot laget, og mange hevder at med så få lokale spillere, har man mistet forståelsen av hvor viktig kampen faktisk er. Sissoko insisterer i forkant av søndagens derby, at det ikke er riktig.

Stort for byen

– Vi vet at søndagens oppgjør er en stor kamp for oss og for byen. Vi må glemme 4-0-tapet mot Tottenham og prøve å nullstille oss, og vi skal være klare til søndag. Vi tapte forrige derby, men dette blir noe helt annet, sier han i et intervju med lokalavisen The Chronicle.

Han forsikrer samtidig supporterne om at spillerne vet hva kampen betyr, og at samtlige av spillerne er klare til innsats. Og kampen mot Arsenal, hvor Sissoko var ute med suspensjon, viser at han trengs for å beseire Sunderland. Mannen som har vært Newcastles kanskje beste spiller denne sesongen, var onsdag tilbake mot Tottenham, og var en av ytterst få som leverte en godkjent kamp i kvartfinalen i ligacupen. Og Sissoko sier selv han er i sitt livs form.

– Spiller mitt livs beste fotball

– Å få spille i midten, er uten tvil et stort pluss for meg. Det er der jeg er best. Etter at Pardew plasserte meg sentralt, så har det fungert veldig bra, og jeg jobber hardt for å få fortsette der.

Posisjonen gjør at jeg får avansere mer fremover på banen, og jeg spiller virkelig mitt livs beste fotball for tiden, sier franskmannen.

Det gikk et gisp gjennom bortefansen, da Sissoko i andre omgang mot Tottenham ble liggende nede og holde seg til kneet. Men 25-åringen avviser at det er noen fare for søndagens kamp.

– Jeg fikk meg et spark i kneet, men det går bra. Jeg var innom legen og fikk sjekket det, men jeg er klar til søndag, bekrefter midtbanespilleren.

You must be logged in to post a comment Login