Trio på vei nord?

Oppdatert: 01. January 2017

Med et ønske om å forsterke førstelagsstallen i januar, vil det blir mindre muligheter for talentene vi har i klubben. Januarvinduet er i så måte en ypperlig anledning til å få lånt bort noen av de, så de får seg førstelagserfaring. Nå kan tre stykker være på vei til Skottland.

Den skotske Premier League-klubben Kilmarnock skal visstnok ønske å låne tre av de mer lovende talentene i Newcastle United.
Manager Lee Clark har henvendt seg til sin gamle klubb, og ønsker å låne trioen Freddy Woodman (keeper), Callum Roberts (ving) og Sean Longstaff (spiss).

Skulle ønsket materialisere seg til låneavtaler for alle tre, betyr det at den gamle Newcastle-spilleren Clark tar et kortsiktig ansvar for utviklingen av våre tre håpefulle. Men viktigst av alt, det betyr at de får smake på førstelagsspill.

God erfaring

Skulle Woodman flytte nordover frem til sommeren, vil det med stor sannsynlighet bety at Matz Sels vil få beskjed om å kjempe for plassen sin på Tyneside. Rob Elliot er riktignok på vei tilbake fra skaden han pådro seg i mars, men Rafa vil ikke risikere å sitte med svarteper, skulle en skadekrise på keeperne oppstå.

Vingen Roberts håper nok at et låneopphold vil bære mer frukter enn hva det forrige gjorde. Unggutten var på lån til naboklubben Gateshead for to år siden, men John Carver kalte han tilbake etter kun tre kamper. Han fikk ingen kamper under Carver.

For Longstaff vil et utlån endelig bety litt førstelagserfaring, etter å ha imponert stort for akademi- og reservelaget de siste tre årene.
Tenåringen har vært en av Peter Beardsleys aller viktigste spillere denne sesongen for reservene, og har scoret 7 mål på 9 kamper.

Newcastle har forholdsvis god erfaring med å sende bort talenter over grensa i nord. Både Tim Krul og Paul Dummet hadde suksessfulle låneopphold i Skottland, i henholdsvis Falkirk og St. Mirren.

Så får vi håpe at et eventuelt utlån vil lønne seg for alle tre, og at de får smake på førstelagsspill.

You must be logged in to post a comment Login