Treningscup på Algarvekysten

Oppdatert: 26. July 2012

Newcastle møter greske Olympiakos og portugisiske S.C Braga til pre-season turnering i Faro på Algarvekysten denne helgen. Turneringen som heter Trofeo Guadiana arrangeres for tolvte gang.


To kamper på to dager
Det er et tøft program som venter Alan Pardews menn på Algarvekysten. Turneringen spilles over tre dager, hvilket betyr at Newcastle spiller både fredag og lørdag kveld. Turneringen sparkes igang i kveld(torsdag kveld) når Olympiakos møter Braga. Kampene skal spilles på Estadio Algarve som ble bygget til fotball EM i 2004. Stadion rommer 30.000 og ble blant annet benyttet i EM-kvartfinalen mellom Sverige og Nederland som kanskje best huskes for Zlatan Ibrahimovic sin straffemiss og Edwin van der Saar´s matchvinnerredning. Til daglig benyttes stadion sporadisk av lokale klubber, men det er ingen lag i regionen som spiller høyt oppe i ligasystemet – derfor er det ikke altfor ofte at stadion benyttes til fotball.

Program:

  • 26. Juli, kl. 21.45. Olympiakos – Braga
  • 27. Juli, kl. 21.45. Newcastle – Olympiakos
  • 28. Juli, kl. 21.45. Newcastle – S.C Braga

Krul og Taylor tilbake
Med tanke på tidsrommet mellom de to kampene er det ventet at Alan Pardew vil mønstre to ganske ulike startellevere i Portugal. Det som allerede er røpet er at Steven Taylor vil få sine første minutter på en fotballbane siden desember i fjor da han røk akillesen. Tim Krul har vært i trening en uke, og vil få sin første pre-season kamp i morgen fredag – noe han selv bekreftet på

Tim Krul er tilbake mellom stengene på Algarvekysten.

twitter tidligere i dag. Ellers har både Papiss Cisse og Fabricio Coloccini vært lite involvert, så de vil nok også bli matchet noe mer denne helgen. Cabaye og Ben Arfa var tilbake på treningsfeltet mandag 23. Juli, men det gjenstår å se om de vil få noe spilletid i Portugal – trolig er de mer aktuelle til kampen mot Ado den Haag neste lørdag.

Newcastle har ikke de aller største skadeproblemene å hanskes med foran helgens turnering. Shane Ferguson har vært skadet i en drøy uke nå, mens Romain Amalfitano pådro seg en liten skade i Tyskland. Status på de to er uviss, men det skal ikke dreie seg om noe langvarig for noen av dem.

Olympiakos
De regjerende greske mesterne er første motstander for Newcastle i Algarve. Klubben som hører hjemme i Piraeus er blant mange regnet som en europeisk toppklubb og har lang fartstid i de europeiske cupene. I 2004/05 sesongen møttes faktisk Newcastle og Olympiakos til dyst i Uefa-cupen. Da vant Newcastle både hjemme og borte, med imponerende 7-1 sammenlagt.

Dagens Olympiakos lag ledes av portugisiske Leandro Jardim, som ironisk nok tidligere har ledet deres andre motstander S.C Braga. Blant lagets mest fremtredene og kjente spillere finner vi Kevin Mirallas, Marko Pantelic og Ariel Ibagaza. Forøvrig spiller også Roy Carroll i klubben, ja nettopp – tidligere Manchester United keeper. Ikke spesielt god, la oss håpe han spiller fredag. Fra spøk til alvor – dette er et godt lag som vil gi oss tøff kamp og en god pekepinn på formutviklingen til våre spillere. Et lag som blir å se i Champions League senere i høst.

S.C Braga
Denne kampen blir et hyggelig gjensyn med Hugo Viana. Den portugisiske playmakeren var regnet som et av Europas aller

Det blir et hyggelig gjensyn med Hugo Viana som spilte i Newcastle i perioden 2002-2005.

største talenter da han ankom Newcastle i 2002 som 19-åring. Overgangsummen var på hele £9m og forventningene var store. Han slet dessverre med å tilpasse den engelske fotballen og ble aldri en stor spiller i Newcastle. Han hadde gode enkeltkamper, som f.eks da han scoret 2-0 målet den berømte Champions League kvelden i Rotterdam 2002. Han forlot Newcastle til fordel for Valencia i 2005 og spiller nå Braga hvor han har tilbrakt de siste tre sesongene. Der har han også vært en suksess, og var med å spille klubben til finale i Europa League finale i 2011 som de tapte mot sine portugisiske rivaler Porto.

Forutenom vår venn Hugo Viana er nok de mest kjente Braga-spillerene – kapteinen Alan og den portugiske landslagsmålvakten Quim. Klubben ledes av manager Jose Peseiro og forrige sesong endte de på en tredjeplass i ligaen.

Verdt å vite
Turneringen sparkes altså igang torsdag kveld kl. 21.45. Newcastle har gjennomført en treningsøkt på Algarve før kampen mellom Braga og Olympiakos, og er klare til kamp fredag og lørdag.

Kampene blir vist på ESPN, hvilket betyr at det vil være gode muligheter for å streame kampene.
Følg med på forumet i kamptråden for linker og diskusjoner, eller Facebook og Twitter hvor hashtag er #newutd

Twitter: @kyrreoye26

You must be logged in to post a comment Login