Topper Steve Bruces ønskeliste

Oppdatert: 01. January 2020

De seriøse mediene er ikke i tvil: Hulls Jarrod Bowen (23) er Newcastles førsteprioritet denne måneden.

Overgangsvinduet har nå åpnet, og Newcastle kan derfor som alle andre klubber i England gjennomføre kjøp og salg av spillere. Ifølge troverdige medier som Sky Sports, The Chronicle og The Telegraph, vil fokuset til klubben ligge på å rekruttere offensive spillere i løpet av januar. En ving og en spiss skal være posisjonene som Steve Bruce ønsker at skal forsterkes, noe det vil være lite vanskelig å forstå. Med Hulls Jarrod Bowen får man langt på vei slått to fluer i en smekk; engelskmannen bekler nemlig begge posisjonene.

Klubbens interesse i spilleren skal være langvarig, og det anta at den oppstod allerede før Steve Bruce ankom klubben i sommer. Siden 59-åringens ankomst har klubben konstant vært linket til Bowen. Det er ikke spesielt rart, da Bruce skal være stor fan av spilleren. Det var nemlig Bruce som hentet den da ukjente spilleren til Hull fra lilleputten Hereford United. Ifølge Sky Sports skal Bowen ønske å bli gjenforent med Bruce i Newcastle.

Det som kan gjøre en overgang i januar problematisk, er at Hull City har opsjon til å forlenge spillerens kontrakt med ett år. Bowens kontrakt med klubben går i utgangspunktet ut ved sesongslutt. Spilleren vil derfor neppe slutte seg til en klubb på en Bosman-kontrakt i januar. Hull skal ifølge tidligere rapporter kreve 20 millioner pund for spilleren, noe som ifølge The Telegraph tilsvarer summen som er gjort tilgjengelig for Bruce før eventuelle spillersalg. Klubben håper å øke summen ved å selge Ki Sung-yung og Yoshinori Muto i løpet av måneden. Tilsvarende håper klubben at det kommer inn et solid bud på Diwght Gayle. Det er antatt at spissen er tilgjengelig for omkring 15 millioner pund.

Bowen har vært i strålende form denne sesongen, og har notert seg for 16 scoringer og fem målgivende på kun 25 kamper. Den offensive spilleren har med det vært direkte involvert i over halvparten av lagets 39 scoringer. Forrige sesong var også Bowen het. Da ble det 22 scoringer og fire målgivende pasninger på 46 kamper.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login