To skader, to i sekken og nytt tap

Oppdatert: 04. October 2010
Manchester City hadde lenge store problemer med et hardtjobbende Newcastle-lag, men med en benk full av stjerner dro de i land seieren.
MANCHESTER CITY – NEWCASTLE UNITED
  • 1-0 Tevez 18 min
  • 1-1 Gutierrez 24 min
  • 2-1 Johnson 75 min

Lagoppstillinger:

Newcastle: Krul, Perch, Coloccini (Campbell), Williamson, Enrique, Ben-Arfa (Routledge), Barton, Tiotè, Jonas, Nolan, Ameobi

Manchester City: Hart, Boateng, Toure, Kompany, Lescott, De Jong, Barry (Johnson), Silva, Toure Yaya (Adebayor), Milner, Tevez (Vieira)

IMPONERTE

Hughton satte inn Jonas og Ameobi fra start i denne Premier League-kampen, det vil si at Routledge og Carroll satt på benk. Det sistnevnte mente TV2-ekspert Lars Bohinen var gjort på bakgrunn av Ameobi sin fart, makan til inkompetent “ekspert”.

Allerede etter tre minutter skulle Newcastle få sitt første skudd på baugen, De Jong fortsetter sitt grisete spill og pløyer inn i Ben-Arfa. Sistnevnte blir liggende i smerter, mens dommeren velger å vinke det hele videre. Ben-Arfa forlater banen med det som sannsynligvis er et beinbrudd, altså uheldig for franskmannen som ville overbevise Newcastle om at de burde hente han på en permanent avtale.

Newcastle hadde selvtillit i sitt pasningsspill, men det var ofte stort bakrom som City-spillerne benytta. Etter 18 minutter blir Tevez spilt igjennom og Williamson satser alt på et kort ved å sklitakle Tevez like utenfor 16-meteren. Williamson tar ballen, men det er ikke dommeren enig i, han dømmer straffespark og gir Mike gult kort. En fryktelig avgjørelse, som gjør at Tevez sender City opp i ledelse.
Like etter kom Coloccini til Newcastle sin første store mulighet, han viser nydelig kontroll ved å dempe ballen på låret og avfyrer en kanon fra 16-meteren i retning nettet. Hvis det ikke hatt vært Hart i buret hadde nok bortelaget fått sin utligning der, men det skulle isteden komme noen minutter etter.
Jonas får ballen på venstre og sender en pasning retning Ameobi innenfor 16-meteren, ballen når aldri frem, men Ameobi forstyrrer Kompany såpass at Jonas rekker igjen ballen. På halv-volley blåser han inn utligningen via tverrliggeren. Det neste kvarteret styrte Newcastle kampen, tar med et sitat fra Skysports fra denne perioden for å vise dette

“The Magpies takes the freekick short just to keep possession. They are in control of this contest right now. Very impressive.”

Etter 35 minutt kommer derimot Barry gjennom alene med keeper, men han velger å slå en pasning som Krul greier å avverge med en beinparade. Like etter må Coloccini ut med skade, og Campbell kommer inn til sin Premier League-debut for Newcastle. Til pause går man til 1-1, en omgang der bortelaget var best.

BLE SPILT LAVE
Andre omgang var et eneste stort gjesp i forhold til første omgang. Da Newcastle sto ganske høyt i første omgang, la de seg mye lavere i andre omgang. Om dette var på bakgrunn av at spillerne ble slitne, eller om det var Hughton sin taktikk som lå til grunn vites ikke. Uansett mistet Newcastle det ballinnehavet de hadde hatt i første omgang, og de ble løpende mye imellom. Tevez testet Krul med et hardt skudd, men bortsett fra det skapte ikke City mye før de satte inn Adam Johnson. På kanten av 16 meteren vender han bort Enrique og Barton før han banken ballen nede ved lengste stolpe, med et kvarter igjen gikk City opp i ledelsen. Etter dette klarte ikke Newcastle å skape et skikkelig press på hjemmelaget, nærmest kom Williamson med en heading etter corner. Kampen ebbet ut med City-seier, en kamp der vi absolutt hadde fortjent ett poeng.

SPILLERRATING

Krul 6
Perch 6
Williamson 7
Coloccini 6 ( Campbell 6)
Enrique 6
Routledge 5
Barton 7
Tiotè 8
Jonas 7
Nolan 5
Ameobi 6

Diskuter kampen i forumet her

You must be logged in to post a comment Login