To feil av Rayl endte rekken

Oppdatert: 20. November 2011

En bortimot umulig oppgave ventet Newcastle borte mot suverene Manchester City, men ingen skal si noe på at vi ikke prøvde.

Med skader på Obertan, Best, Tiote og Marveaux fikk Pardew bruk for den lille bredden han hadde i troppen til dette borteoppgjøret. Guthrie fortsatte sentralt mens Sammy Ameobi fikk en plass på vingen, bak Ba på topp fikk Hatem Ben Arfa tillit. Tilbake på banen det fatale benbruddet skjedde for litt over et år siden.

80-20 I BALLINNEHAV
Newcastle la seg dypt til å begynne med, noe som nesten er en nødvendighet mot dette sterke laget. Vraket fra start var Silva, men ved å sette Nasri inn i banen mistet de ikke mye kreativitet. I starten av kampen hadde City hele 80 prosent av ballinnehavet, noe bare Barca kan skilte med i Europa. Til tross for ballinnehavet greier ikke City å skape de største mulighetene. Den største kommer etter 29 minutter da Balotelli vinner en duell med S. Taylor i boksen og får til en meget god heading, Krul varter derimot opp med en TV-redning og får fistet ballen til corner.
Like etter kommer Newcastle til sin første store mulighet. Cabaye finner Ben Arfa i rommet foran 16-meteren som igjen finner Ba med en utsøkt pasning, han får til en god avslutning, men i mål har City Joe Hart. Ba får også en mulighet like etter på corner, men får ikke styrt ballen mellom stengene.
Så kommer de fem skjebnesvangre minuttene for Ryan Taylor og Newcastle.
Toure får etter litt klabb og babb i feltet avsluttet, men avslutningen blir blokkert av Ryan Taylor, eneste problemet er at blokkeringen skjer med armen som tydelig er langt utenfor kroppen. Straffe blir dømt og Balotelli tar ansvar. Han setter ballen rolig til venstre for Krul og feirer på usmakelig vis, akkurat slik man forventer av denne personen.
Like etter blir vondt til verre da Nasri trer en stikkpasning i retning Micah Richards, Ryan Taylor får ikke orientert seg og får til slutt klarert ballen latterlig dårlig i Richards som får muligheten til å avslutte. Ballen går i hjørnet og Newcastle må gå til pause med to mål i sekken.

UMULIG OPPGAVE?
Newcastle kommer ikke godt i gang i den neste omgangen, og City spiller som de pleier, presist og raskt. Etter 57 minutter blir Aguero spilt igjennom og får chippet ballen over Krul, men Steven Taylor redder på streken. Like etter mister Kompany ballen i farlig posisjon, og den rette mannen får ballen. Ben Arfa tar ballen med seg og seiler inn i 16-meteren, avslutningen med høyrebeinet går på innsiden av stolpen. Like etter får Coloccini en mulighet på volley etter en corner, men ballen vil ikke inn. Newcastle er i støtet nå, og Guthrie vinner ballen på kanten av 16-meteren, han fører ballen mot mål og går for skuddet fra skrått hold, Hart får så vidt noen fingre på ballen og hindrer redusering.
Etter 70 minutter kommer Micah Richards nok en gang på et av sine mange raid, Ben Arfa havner på etterskudd og gir Richards nok kontakt til at han går ned i straffefeltet. Straffen er grei nok og Aguero setter inn 3-0, da er kampen kjørt.
Vi får et trøstemål like før slutt da Perch (!?) slår en nydelig stikkpasning til Ba som alene med Hart får pirket ballen forbi, Gosling følger opp og setter inn 3-1.

Selv om vi går på vårt første tap gir vi City kamp, og hvem vet hva som kunne skjedd hvis vi hadde tatt ledelsen med Ba. Neste kamp møter vi Manchester United, de regjerende mesterne som ikke imponerer for tiden.

KAMPFAKTA
1-0 Balotelli (Str) 40 min
2-0 Richards 45 min
3-0 Aguero (Str) 72 min

LAGOPPSTILLING
MANCHESTER CITY:  Joe Hart; Micah Richards, Vincent Kompany, Joleon Lescott, Gael Clichy; Nigel de Jong, Yaya Toure (Barry); James Milner, Sergio Aguero (A. Johnson), Samir Nasri; Mario Balotelli (Silva)

NEWCASTLE : Tim Krul; Danny Simpson, Steven Taylor, Fabricio Coloccini, Ryan Taylor; Jonas Gutierrez, Yohan Cabaye (Perch), Danny Guthrie, Sammy Ameobi (Gosling); Hatem Ben Arfa (Løvenkrands); Demba Ba

Diskuter kampen i vår forum!

You must be logged in to post a comment Login