Tiote slipper fengsel

Oppdatert: 30. October 2013

Midtbanespillen unngikk fengsel etter at han innrømmet å ha skaffet seg falskt førerkort.

Den 27 -åringe ivorianeren fikk en dom på syv måneders betinget fengsel etter at han innrømmet å ha kjøpt et falskt belgisk førerkort for over 100.000 kroner.

Kjøpet skal ha vært et forsøk på å skaffe seg britisk førerkort. Tiote skal nemlig senere ha forsøkt å bytte forfalskningen til et britisk førerkort. Kjøpet av det falske førerkortet skal ha skjedd ved at en tredjeperson møtte en annen i nærheten av Brussels flyplass. Her overleverte han penger og et bilde av Tiote.

– En god forfalskning

Når forfalskningen var i boks, forsøkte Tiote så å sende denne til DVLA i Swansea med en søknad om britisk kjørelisens.

– Lisensen var en veldig god forfalskning, men det var en rekke punkter som viste at det var en forfalskning, sier aktor Tony Hawks, og dommer James Goss legger til at den straffbare handlingen like gjerne kunne ført til fengselsstraff.

– Slike lovbrudd kan straffes med fengsel i 18 måneder, sier dommeren, som i stedet dømte midtbaneankeret til 180 timer ulønnet arbeid.

– En misforståelse

Etter at dommen ble offentliggjort, har Newcastle-manager Alan Pardew gått ut og sagt at Cheick Tiote kun var skyldig i en “misforståelse” i saken, og at ivorianeren rett og slett ble et offer for kulturelle forskjeller.

– Det skjer at spillere kommer til nye land og ikke forstår reglene, Vi prøver å hjelpe dem på rett vei, og dette gjelder også Tiote. Vi må bare sørge for at han får de riktige rådene framover. Jeg tror det var en misforståelse, sier manageren.

Pardew er glad Tiote ikke har blitt berørt av saken i løpet av sesongen, og bekrefter at han vil være kaptein på laget i Capital One Cup-oppgjøret mot Manchester City onsdags kveld.

– Jeg er lettet fordi han er vår kaptein og han spiller den beste fotballen han har spilt på ett år, sier Pardew.

You must be logged in to post a comment Login