Marerittet fortsetter

Oppdatert: 27. October 2013

Newcastle klarte ikke å revensjere fjorårets ydmykelse, og måtte igjen se seg slått av Sunderland.

Det ble tidlig i kampen klart at hjemmelaget hadde hevet seg siden forrige helgs 4-0-tap mot Swansea. Et Sunderland som gikk rett ut i angrep og gav 110 prosent fra første spark på ballen, ble skjebnesvangert for Newcastle, som så ut til å sove i store deler av første omgang.

Fem minutter av kampen går, før helten fra forrige kamp mot Liverpool, Paul Dummett, får smaken av hvor hardt et derby i nord-øst kan være. Adam Johnson får etter mye frem og tilbake slått et godt innlegg på bakre stolpe. Der dukker Steven Fletcher opp, og 1,78 høye Dummett har lite å stille opp med i hodeduellen mot førstnevnte. Sunderland tar ledelsen etter fem minutter.

TIDLIG SKÅRING: Paul Dummett fikk juling i duell med Steven Fletcher.

Tannløst

Og det stanset ikke der. Et tannløst Newcastle prøvde flere ganger å etablere et spill, uten å lykkes. Ingenting fungerte, og de svarte og hvite klarte heller ikke å holde trykket oppe og reise seg etter baklengsmålet. Det nærmeste bortelaget kommer en avslutning, er halvhjertede forsøk fra lang distanse fra Ben Arfa og Cabaye etter et kvarters spill.

Flere av Newcastles spillere begynner etter hvert å vise seg hete i topplokket. Både Tiote og Cabaye setter inn relativt stygge taklinger underveis i første omgang. Bare sistnevnte pådrar seg gult kort.

Etter 30 minutters spill kommer det som kan sies å være omgangens største sjanse for Newcastle. En corner fra Cabaye legges godt inn i feltet. Men Sunderland får med nød og neppe klarert. Omgangen ebber ut i ingenting.

2. omgang

Newcastle starter andre omgang med å sette inn Papiss Cisse for Sissoko, som har vært nærmest usynlig så langt i kampen. Et bytte som skal vise seg å ikke sette noe stort preg på omgangen.

De første ti minuttene av omgangen går, uten at noen av lagene kommer noen vei. Hele kampen virker låst, og ingen får etablert noe spill. Men så, etter 57 minutters spill eksploderer det på borteseksjonen på Stadium of Light. Ben Arfa drar seg fri på venstre kant og prøver et skudd fra 25 meter. Det mislykkede skuddet blir i stedet til et fantastisk innlegg. På bakre stolpe dukker Debuchy opp og styrer ballen enkelt forbi Westwood i Sunderland-målet. 1-1.

UTLIKNING: Mathieu Debuchy utliknet til 1-1 og skåret med det sitt første Premier League-mål.

Newcastle får opp trykket etter dette, og klarer å få til mer spill enn i første omgang. Kampbildet er i ferd med å snu, og nye krefter settes inn for begge lag. Shola “Mackemslayer” Ameobi kommer inn i det 70. minutt, men heller ikke mannen som har scoret i derbyet gjentatte ganger klarer å prege kampen nevneverdig.

Kampen bølger fram og tilbake, uten at noen av lagene kommer til de helt store sjansene. I det 80. minutt får Sunderland frispark i god posisjon, men Fletcher setter ballen rett i muren. Ben Arfa drar seg inn i boksen til bortelaget noen minutter senere. Skuddet blokkeres. Kampen ser ut til å gå mot poengdeling.

Men så…

Fjorårets mareritt satt relativt friskt i minnet hos de fleste Newcastle-fans før kampen. 1-1 hadde vært overkommelig. Et steg i riktig retning. Men kampen var enda ikke over. I det 84 minutt snapper Sunderland opp ballen på midtbanen. Altidore og Borini spiller seg i mellom slik at sistnevnte får akkurat den åpning han trenger. Fra 18 meter banker mannen, som også i fjor satte ballen i mål i derbyet, ballen forbi Tim Krul.

SUPER SUB: Fabio Borini har skåret begge sine Premier League-mål mot Newcastle.

Hjemmelaget drøyer tid, og vinner corner etter corner mens de holder ballen i hjørnet. Kampens siste minutter spilles på noen få kvadratmeter ved Newcastles ene hjørneflagg. 2-1. Et nytt derby er tapt.

– Dommerens feil

En tydelig skuffet Alan Pardew var fornøyd med deler av andre omgang, men skuffet over tapet. Han mente dessuten at dommeren var delvis skyld i tapet.

Etter at vi fikk utligningen styrte vi kampen. Hadde vi gått opp i ledelsen hadde vi vunnet, enkelt og greit. Det skjedde ikke, og i stedet får vi en i trynet i 2. omgang. Frisparket i forkant av Sunderlands andre mål er en feil avgjørelse, så dommeren spilte også sin rolle og bidro til at vi tapte. Men jeg synes vi spilte veldig bra de siste 20 minuttene, helt fram til det siste målet. Det er utrolig skuffende, for fansen fortjente bedre enn dette.

Om skadesituasjonen var det lite av de gode nyhetene i forkant av neste helgs oppgjør mot Chelsea, som har fått igjen gløden etter dagens 2-1-seier mot City og en Torres som snuser på gamle kunster.

– Taylor ble skadet igjen på torsdag, og Coloccini ble ikke klar til i dag. Når han er klar er det vanskelig å si noe om foreløpig, men kanskje til onsdag, sa manageren.

You must be logged in to post a comment Login