Fransk inn, fransk ut

Oppdatert: 19. August 2015

Newcastle har sikret seg sommerens femte signering. Samtidig forlater Cabella klubben.

Franske Florian Thauvin har fullført sin overgang til Newcastle, det melder klubben på sin offisielle nettside onsdag kveld.

Den 22-årige vingen kommer fra Ligue 1 og Marseille, og er tildelt drakt nummer 20.

Som en del av avtalen, har Remy Cabella sluttet seg til Marseille på lån frem til slutten av 2015/16-sesongen. Den franske klubben har i tillegg sikret seg opsjon på vingen.

Thauvin, som er født i den franske byen Orléans, fikk sin profesjonelle debut for Grenoble i mars i 2011 før han signerte for Bastia. Karrieren fortsatte i Lille i januar 2013, før han returnerte til Bastia på lån i seks måneder. I september samme år dro Thauvin til Marseille, der han fikk 81 kamper i løpet av de to siste sesongene. I målprotokollen endte det med 15 mål.

Den høyt rangerte landslagsspilleren har representert Frankrike på U-18, U-19, U20 og U-21-nivå, og var en viktig del av Les Bleus lag, da de løftet trofeet etter U-20-VM i 2013.

Thauvin sier selv han er glad for å være i Newcastle.

– Jeg har kommet fra Frankrike til en virkelig stor klubb, og jeg er veldig glad for å være her. Det er en stor ære å vite at Newcastle har vært etter meg i så lang tid, og at de ville ha meg så mye. De har satt sin lit til meg, og jeg ser frem til å spille for laget, sier vingen til klubben.

Steve McClaren virker selv begeistret over å få franskmannens signatur i havn.

– Florian er en spiller klubben har fulgt i lang tid, og jeg er glad for at vi har vært i stand til å signere ham. Han er en perfekt signering for denne klubben – en ung spiller med stort potensial og en av de beste unge spillerne i Europa, sier McClaren.

You must be logged in to post a comment Login