Temmet Villa

Oppdatert: 18. September 2011

Borte mot Aston Villa løftet Newcastle spillet sitt mange hakk. I en kamp som endte 1-1 hadde det ikke vært ufortjent om bortelaget hadde tatt med seg alle poengene.

Demba Ba fikk tillit fra start sammen med Leon Best på topp. Utenom dette var laget det samme som har blitt kjørt de siste kampene, på motstanderlaget ventet vår gamle keeper-legende Given og lynvingen N`Zogbia.

TIDLIG PÅ ETTERSKUDD
Hjemmelaget startet best i Birmingham, og det var også de som skulle ta ledelsen. Etter 13 minutter løfter Bannan inn ballen mot Agbonlahor, som har Coloccini i ryggen. Han prøver å avslutte på direkten, men blokken til Coloccini gjør at ballen detter ned til Agbonlahor som alene mot Krul har en enkel jobb. Et alfor enkelt mål altfor tidlig i kampen. Ti minutter senere bør hjemmelaget øke ledelsen da Petrov løper seg fri i boks og setter opp Bent på blank kasse, men veldig ulikt han blir det bom.
Det er på dødball vi skaper vår første sjanse, etter 26 minutter får Steven Taylor avsluttet på volley etter corner, men Given redder det gode forsøket som var inne ved stolpen.
Fram mot pause er Newcastle det beste laget, men sliter med å skape de største sjansene. Aston Villa har lagt seg tilbake, og inviterer på mange måter bortelaget inn igjen i kampen.

NOTORISK MÅLSNIK
Cabaye blir bare mer og mer varm i Newcastle-trøya, og er meget nær sitt første mål etter 56 minutter. Fra kanten av 16-meteren skrur han ballen mot lengste i en dupp, Given har ikke sjangs, men dessverre står tverrliggeren i veien. På den påfølgende returen vinner Newcastle til slutt tilbake ballen, og ballen ender hos Tiotè som svinger inn en cross på bakre. Der står Best helt alene som først header på Given, men han setter inn sin egen retur. Newcastle fortsetter etter dette å kjøre på, men det er Steven Taylor som nesten forærer Villa et mål. Han bommer regelrett på ballen, og Bent får mulighet til å lobbe inn en scoring fra 16-meteren siden Krul er på halvdistanse. Steven Taylor når igjen ballen og får ballen ut, selv om det så ut som lobben ville gått ut.
Tre minutter før slutt er Cabaye nok en gang nær scoring, hans skudd på halv-volley fyker mot borte hjørne, men det er Given og gjør en god redning. På overtid finner Marveaux Cabaye i feltet, men hans skudd fra skrått hold går over målet til Shay.

Kampen ender 1-1, fra Newcastle sin side en opptur spillemessig. Fremdeles er vi ubeseiret og ligger på en fin 4.plass.

KAMPFAKTA:
1-0 Agbonlahor 13 min
1-1 Best 58 min

LAGOPPSTILLING:
Villa: Given, Hutton, Warnock, Dunne, Collins, N’Zogbia, Delph, Petrov (Ireland), Bannan (Albrighton), Bent (Delfouneso), Agbonlahor
Newcastle: Krul, Coloccini, Simpson, R Taylor, S Taylor, Cabaye, Gutierrez (Sa.Ameobi), Tiote, Ba (Marveaux), Best (Sh.Ameobi), Obertan

Diskuter kampen her!

You must be logged in to post a comment Login