Tap i Newcastle med Ba i London

Oppdatert: 03. January 2013

Med et mål etter bare to minutter på hjemmebane så mange for seg en fin aften i Newcastle, dessverre har vi ikke marginer med oss for tiden.
 Newcastle gjør tre endringer fra forrige kamp. Simpson er ute med skade, og inn kommer Perch. Bigirimana må vike plass for Anita og Shola tar plassen til Ba som er i London for å forhandle seg fram penger, siden det er det han bryr seg mest om.

DRØMMEÅPNING
Det skal bare ta et par minutter før hjemmelaget går opp i ledelsen. Tim Krul slår ballen langt oppover og Ameobi forstyrrer Distin og Heitinga såpass at ballen går forbi begge, ballen spretter og Cisse får headet ballen over Howard som er på mellomdistanse.
Everton følger opp like etter da Baines prøver å skru et frispark inn bak muren, men Krul er der med en strålende redning!
Etter dette tar Newcastle styringen i kampen, men kommer ikke til de største sjansene. Den neste største sjansen skal falle til Fellaini. Williamson blir dratt ut av posisjon og Pienaar og Fellaini kommer i mot Coloccini, Pienaar slipper til Fellaini som avfyrer et skudd, men Santon har trukket inn og får blokkert skuddet.
Everton er ikke det eneste laget som er farlige, på et godt slått frispark fra Anita header Perch i stolpen. Newcastle tror de skal klare å holde ledelsen inn til pause, men etter 43 minutter lader Baines på et frispark. Istedenfor å bruke innsiden så knaller han til med vrista, ballen flakker i luften og Krul har liten sjangs på skuddet. Til pause står det 1-1.

BYTTE AVGJORDE KAMPEN
Etter pausen følger det en del minutter med stillingskrig, ingen lag skaper noe sjanser og bortelaget gjør sitt første bytte. Naismith blir byttet med monsteret Anichebe. Det tar ikke lang tid før han markerer seg.  Williamson følger Jelavic høyt opp i banen og blir forbispilt nok en gang, Jelavic fører ballen nedover 16-meteren og sender ballen inn foran mål. Der har ikke Santon oversikt over hvem som er bak ryggen sin og Anichebe stikker foran og setter ballen mellom beina på Krul.

Obertan prøver å utligne like senere, men skuddet ved nærmeste stolpe blir reddet av Howard. Så kommer et rart bytte, Obertan går ut og Bigirimana kommer inn. Anita går så ut på kanten, og Newcastle mister litt sting i det offensive.
Etter dette får Ameobi en kjempemulighet etter en god ball fra Marveaux, men legenden setter ballen såvidt utenfor. 83 minutter tar det før vi får nok en god mulighet da Shola spiller igjennom Santon, fra skrått hold skyter han rett på Howard, han burde muligens spilt ballen inn foran mål til Cisse.

Kampen ebber ut med nok et tap, en kamp der vi hadde fortjent å fått med oss noe, men vi er ikke i flyten for tiden. Nå venter FA-cup til helga før bortemøte mot vår gamle trener Hughton.

KAMPFAKTA
1-0 Cisse 2 min
1-1 Baines 43 min
1-2 Anichebe 60 min

LAGOPPSTILLING
NEWCASTLE: Krul, Perch (Ranger), Williamson, Colo, Santon, Anita, Tiote (Ameobi Jr.), Marveaux, Obertan (Bigirimana), Cisse, Amebi Sr.

EVERTON: Howard, Jagielka, Heitinga, Distin, Baines, Naismith (Anichebe), Neville, Osman, Pienaar, Fellaini, Jelavic (Oviedo)

You must be logged in to post a comment Login