Talentfull spiss har returnert

Oppdatert: 04. January 2018

Til tross for at Bolton ønsket å forlenge låneavtalen har Newcastle United valgt å kalle tilbake Adam Armstrong (20).

Grunnen er angivelig primært fordi spissen den siste tiden har vært henvist til benken. En annen grunn er nok at Armstrong for det meste har blitt brukt som venstreving i en «4-2-3-1»-formasjon. Unggutten har gode avslutningsferdigheter og har sparket godt fra seg på de aldersbestemte klubb- og landslagene. Newcastle håper derfor at de har en spennende spiss som kan etablere seg på A-laget i løpet av de nærmeste årene. Spilleren har denne sesongen spilt 23 kamper totalt for Championship-klubben Bolton, hvorav 16 av disse har vært fra start. På disse kampene har 20-åringen scoret tre ganger.

Han tilbragte forrige sesong i daværende Championship-konkurrent Barnsley på lån, hvor han noterte seg for seks scoringer. Han har ikke klart å gjenoppta målformen han viste som Coventry-spiller, da han scoret 20 mål på utlån i den daværende League One-klubben.

At spilleren nå er tilbake på Tyneside betyr imidlertid ikke at han er tiltenkt en plass i de kommende kamptroppene. På klubbens offisielle hjemmeside står det at spilleren sannsynligvis drar videre for å tilegne seg mer førstelagserfaring. Lokalavisen The Chronicle melder at Blackburn sannsynligvis blir 20-åringens neste stoppested. Klubben rykket ned fra Championship og ledes nå av Tony Mowbray. Armstrong har et godt forhold til treneren, som ledet Coventry da leiesoldaten herjet i League One.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login