Store endringer i akademiet

Oppdatert: 06. June 2019

Mens Newcastle-supporterne stadig venter på nyheter angående Rafael Benitez’ fremtid og et mulig salg av klubben, er det ventet at klubben innen kort tid orienterer supporterne om endringer i akademiet.

Klubben har allerede kunngjort sin liste over spillere som ikke har fått tilbud om å fornye sine kontrakter. Blant dem var Mo Diame, mens de ti øvrige tilhørte, deriblant Callum Roberts og Josef Yarney, var enten en del av reservelaget eller akademiet. I samme artikkel fremgår det samtidig at elleve spillere har fått tilbud om nye kontrakter. Dette gjelder reservelagsspillerne Owen Bailey (kaptein), Daniel Barlaser, Lewis Cass, Tom Allan, Liam Gibson, Mo Sangare, Nathan Harker og Oliver Walters. De øvrige tre tilhører akademiet.

Foruten større utskiftninger blant de yngre spillerne i klubben, melder The Chronicle om forestående endringer i trenerstaben og rollefordelingen hva gjelder oppbyggingen av akademiet. En såkalt utlånssjef/-koordinator («loan manager») er planlagt introdusert i klubben. Vedkommende skal sørge for gode utlånsavtaler for spillere på reservelaget, herunder finne riktige klubber for vedkommende og sørge for god oppfølging og kommunikasjon med denne klubben. The Chronicle mener at det er klubblegenden Shola Ameobi som kommer til å tiltre denne nye rollen i klubben.

I tillegg skal nåværende reservelagstrener, Ben Dawson, inn i en ny rolle som direktør for klubbens akademi. Neil Redfearn overtar ansvaret for reservelaget, som siden 2018 har vært Dawsons assistent. Redfearn har tidligere erfaring som førstelagstrener, deriblant i Leeds og Rotherham United.

En ny kar som skal ha blitt ansatt i klubben er Mark Atkinson. Han kommer fra trenerjobb i Sunderland, og skal trene spillere i alderen opptil 16 år. Dave Watson fratrer sin stilling som trener for U18-laget, og blir erstattet av Neil Winksill.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login