Status på overgangsfronten

Oppdatert: 19. July 2018

Newcastle er nok en gang treige på overgangsfronten. Klubben sliter vel så mye med rekrutteringen som spillersalgene. Her kommer en kort oppsummering om hva som angivelig skjer i kulissene.

Utgående spillere
Det jobbes fremdeles med å selge Aleksandar Mitrovic og Chancel Mbemba. Det forhandles med Fulham om førstnevnte, og med Porto om sistnevnte. Det er har tatt utrolig lang tid, men begge overgangene skal vel like rundt hjørnet. Mbemba har allerede blitt enige med Porto om sine personlige betingelser, men klubben har lenge forsøkt å få midtstopperen på billigsalg. Det er ventet at klubbene kommer til enighet senest innen utgangen av neste uke. Når det gjelder Mitrovic, så skal klubbene være nære ved å sluttføre en overgang. Ifølge rapportene vil Newcastle innkassere omkring 20 millioner pund for serberen. Overgangen vil etter alle solemerker bli gjennomført i løpet av neste uke, da sommerferien til den kommende 24-åringen skal være ved veis ende.

Jack Colback skal også være nær ved å sluttføre en låneavtale med Nottingham Forrest. Det vil i så fall bety at rødluggen forlater klubben for godt. Kontrakten hans utløper ved sesongslutt.

Sean Longstaff skulle etter planen bli utleid til en League One-klubb. Det er det nå ikke sikkert at han blir. Portsmouth trodde lenge de hadde en avtale på plass. Ifølge The Chronicle ønsker Benitez å ta en nærmere titt på 20-åringen. Spilleren imponerte stort for Blackpool forrige sesong, og har fortsatt å vise seg frem på treningsfeltet i sommer. Midtbanespilleren scoret det første målet i 2-0-seieren over irske St. Patrick’s Athletic FC. Benitez skal være smigret, og ønsker å drøye beslutningen om hvor unggutten skal tilbringe kommende sesong.

Det så lenge ut til at Matt Ritchie skulle ende opp i Stoke. I et intervju med The Chronicle har Benitez imidlertid vært krystallklar på at han ønsker at kantspilleren blir værende på Tyneside. Det meste tyder derfor på at Ritchie også er Newcastle-spiller denne sesongen. Det gjelder for øvrig også for Isaac Hayden, som har fortalt klubbledelsen om at han ønsker å forlate klubben. Dette fordi at han vil komme nærmere kjæresten sin og deres felles unge. Benitez skal ifølge The Chronicle være i dialog med Hayden, og forsøker å komme til en løsning som begge parter kan leve med.

Innkommende spillere
Newcastle er fremdeles i forhandlinger med West Bromwich om en overgang for Salomon Rondon. Ifølge rapporter ønsket Newcastle å leie spissen ut sesongen med opsjon på kjøp. Det var helt uaktuelt. Alt tyder på at 28-åringen slutter seg til klubben så snart Newcastle har fått overført penger fra Fulham for salget av Mitrovic. Overgangssummen skal ligge på 16,5 millioner pund, som er venezuelanerens utkjøpsklausul.

Også flere spisser har i løpet av de siste dagene blitt linket. Det er usikkert om Newcastle er på jakt etter to spisser eller bare én. Om de er bare én tyder det meste på at det kun er Rondon som kommer inn døren. Liverpools Divock Origi og Mainz’ Yoshinori Muto er blant dem som har blitt linket. Det er imidlertid usikkert hvor seriøse disse rapportene er. Det samme kan for så vidt hevdes om dagens korte setning i Daily Mail, hvor det påstås at Newcastle har vært i dialog med Everton om en låneavtale for den 20 år gamle kantspilleren Nikola Vlasic.

For øvrig har Ed Aarons i dag kunngjort på sin Twitter-konto at Newcastle er interessert i Atlantas Miguel Almiron. Han er en offensiv midtbanespiller som har flere kamper for Paraguays landslag. Ed Aarons er en troverdig journalist, men dette virker foreløpig som noe svært lite konkret.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login