St. Etienne neste stopp?

Oppdatert: 13. July 2014

Mapou Yanga-Mbiwa inngår ikke i manager Alan Pardews framtidsplaner. Nå kan St. Etienne bli neste stopp.

Det er blant andre Evening Chronicle som melder at en overgang kan være nær for Mbiwa. Midtstopperen kom til Newcastle i januar 2013, men bare halvannet år senere håper klubben å få tilbake så mye som mulig av de nærmere 70 millioner kronene de betalte Montpellier. Både Lens og Bordeaux har tidligere i sommer vist interesse for 25-åringen, men mulige avtaler har strandet på det økonomiske. Yanga-Mbiwa har kontrakt med Newcastle til sommeren 2018.

Yanga-Mbiwa kom til Newcastle som en midtstopper med et godt rykte og stort potensiale. Han hadde som ung kaptein ledet Montpellier til klubbens første seriemesterskap i 2012. I Newcastle-drakta gikk det tyngre, gode og dårlige prestasjoner kom om hverandre. Men samtidig spilte han både høyre- og venstreback, roller han fikset dårligere enn sin vante stopperplass. Etter 44 kamper på halvannen sesong har imidlertid Alan Pardew mistet troen på spilleren, og sammen med Hatem Ben Arfa, Sylvain Marveaux og Gabriel Obertan er han blant dem klubben ønsker å kvitte seg med.

På sosiale medier går diskusjonen om stoppertalentet høyt. Enkelte mener det han har vist er for dårlig, andre mener Alan Pardew har ødelagt enda en talentfull spiller. Flere undres over klokskapen i å satse videre på den aldrende Fabricio Coloccini, som har vist hjemlengsel og en nedadående kurve de siste sesongene, og de svært begrensende Mike Williamson og Steven Taylor. Uansett, hvis salget går i orden er klubben tynt besatt på stopperplass.

 

You must be logged in to post a comment Login