Sponset: Tips for turen til Newcastle

Oppdatert: 03. April 2014

Det er mye som kan sies om det å være på fotballkamp i England, og deriblant klages det fra alle kanter om at stemningen på arenaene er elendig – de som klager kan umulig ha vært innom ærverdige og mektige St. James’ Park!

Ønsker du å legge turen over den lille dammen og oppleve øyas beste fotballatmosfære har vi noen tips som kan være verdt å merke seg, og det handler spesielt om hvordan man finansierer turen turen og forholder seg til bruk av penger i utlandet.

Forhåndsbetaling
Når man bestiller en reise, i dette tilfellet en fotballtur, så er det vanlig at man betaler hele pakken på forhånd, og dette kan også i noen tilfeller gjelde hotellet.

Å betale på forskudd innebærer at man betaler for en tjeneste/vare som man ikke får nyte umiddelbart, og som sagt er dette vanlig når det kommer til ferier/reiser og kjøp av konsertbilletter for å nevne noe. Har du imidlertid noen gang tenkt på hva som skjer hvis turarrangøren eller konsertarrangøren går konkurs?

For deg som forbruker innebærer dette ett av to: enten mister du alle pengene dine, ellers så kan du kreve dem refundert. Hvilket av disse alternativene du havner på kommer helt an på hvilken betalingsmetode du har brukt.

Kredittkortet er tingen!
Uansett om man gjør jobben selv eller om man overlater alt til et turarrangører er det én ting man skal huske på: dette gildet skal betales med kredittkortet, og det samme gjelder for alle kjøp av varer og tjenester som betales på forskudd. Kredittkortet fungerer som kjent på en slik måte at låner hos banken når man bruker kortet, for deretter å betale tilbake i ettertid.

Hvis du bestiller dyre kampbilletter hos en forhandler og denne f.eks. går konkurs, står du faktisk på bar bakke med tapte penger hvis du har betalt alt via nettbanken din på vanlig vis. Det er derimot om å gjøre å bruke kredittkortet til kjøp som dette, for hvis du ikke får levert en vare grunnet konkurs, som du har handlet på kreditt, kan du faktisk henvende deg til kredittkortselskapet og kreve pengene refundert. Dette er regulert gjennom Finansavtaleloven og ved å bruke kredittkort står du som forbruker utrolig sterkt både med konkurser, svindel, ved netthandel og mye mer.

Spar penger som vanlig
En fotballtur trenger nødvendigvis ikke å bli så dyr, men det er jo irriterende nok at man kanskje går glipp av årets opplevelse og i tillegg taper alle pengene fordi man ikke har brukt rett betalingsmetode. Spar derfor opp penger til turen på vanlig måte, og når du har betalt for kjøpte med et kredittkort casher du rett og slett ut det du har brukt på kortet umiddelbart, og i hverfall får rentene begynner å løpet – noe som tar omtrent 45 dager.

Husk også på at du skal bruke kredittkortet når du handler i butikkene og restaurantene i England. Betalingsterminalene der er ikke nødvendigvis like trygge der som hjemme i Norge. Det ville vært for ille å få tømt ens egen bankkonto når man er på utenlandsreise!

You must be logged in to post a comment Login