Spennende dager i vente

Oppdatert: 01. July 2012

Newcastle jobber på spreng for å få inn nye spillere, samtidig er det også spillere på vei ut. Her er en liten oppsummering av det som preger nyhetsbildet på Tyneside.


Forster signerer for Celtic
Før helgen ble Danny Guthrie klar for Reading, og i starten av neste uke er det ventet at Fraser Forster blir nestemann ut døra. Den 24-år gamle keeperen fra Hexham utenfor Newcastle var involvert med førstelaget allerede høsten 2006, men har aldri spilt en obligatorisk kamp for Newcastle. De siste tre sesongene har han vært på utlån til Norwich, og Celtic – hvor han har vært de to siste sesongene. Der har han vunnet stort sett alt man kan vinne i Skottland og han har spilt nesten 100 kamper for klubben. Nå kommer han til å signere permanent for katolikkene og bekreftelsen er altså ventet å komme over helgen.

Twente duo til Tyneside?
Steve McClaren kan stå strippet tilbake etter sommerens overgangsvindu. Han har allerede mistet en av nederlands aller mest spennende spillere i Ola John, som signerte for Benfica tidligere i sommer. Nå risikerer han å miste sin forsvarsbauta Douglas og stjernespissen Luuk de Jong. Newcastle er etter hva vi forstår med i kampen om begge spillerene.

Brasilianske Douglas er nå inne i sine siste 12 måneder av kontrakten i Twente og har etter rapportene en utkjøpsklausul som nå er blitt aktiv. Midtstopperen møtte ikke opp til pre-season som avtalt denne uken og ble bøtelagt av manager Steve McClaren, som nok innser at han kommer til å miste sin forsvarssjef han omtaler som den beste midtstopperen i nederlandsk Eredivisie. Det er imidlertid ikke bare Newcastle som er med i kampen om Douglas.

Luuk de Jong scoret 25 mål i serien forrige sesong og ble belønnet med en plass i EM-troppen til Nederland i sommer. Der fikk han ikke spilletid, men han kan sannsynligvis se frem mot å spille i en av Europas største ligaer neste sesong. Hvorvidt det blir Newcastle er vanskelig å si i dette øyeblikk, men Chariman Derek Llambias ryktes å være i Nederland nå for å sikre seg signaturen til de Jong. Håvard Nordtveit´s  klubb Borussia Mönchengladbach er også svært interessert i den 21-år gamle spissen, de er desperate etter å skaffe en fullverdig erstatter for Marco Reus som har meldt overgang til Borussia Dortmund. Tyske medier har dessuten hevdet at Twente og Mönchengladbach er enige – her er derimot ingenting offisielt eller bekreftet. Chronicle skrev tidligere denne uken at Luuk de Jong hadde vært å sett på forholdene på Tyneside sist sesong på eget initiativ. Bakgrunnen for dette var nok å gjøre seg litt kjent med de klubbene som var ute etter hans signatur. Vi får håpe det gjorde inntrykk.

Både Douglas og Luuk de Jong spilte forøvrig sammen med Cheik Tiote – da FC Twente vant Eredivisie i sesongen 2009/10.

“Yohan´s mate”
Vi snakker selvsagt om Mathieu Debuchy. Den franske landslagsspilleren som fyller 27 år om en snau måned – er ettertraktet over hele Europa. For oss med Newcastle i hjerte håper selvsagt at hans tette vennskap med Yohan Cabaye kan vippe pila i retning Tyneside. Lille manager Rudi Garcia bekreftet tidligere denne uken at Debuchy ønsker seg vekk – det er ventet at Newcastle vil være med i kampen om Debuchy til siste slutt. En ny høyeback er en av Alan Pardew sine aller høyeste prioriteringer denne sommeren.

You must be logged in to post a comment Login