Den store gjennombrudd sesongen?

Oppdatert: 29. June 2012

Newcastle står ovenfor en lang sesong, og vil være avhengig av at talenter frå egne rekker tar steget opp. Undertegnende har tatt en titt på de fem som er nærmest spilletid på a-laget.

Sammy Ameobi og Shane Ferguson har begge tatt store steg de siste sesongene, og begge kan få sitt store gjennombrudd i a-laget denne sesongen.  Ferguson kan både spille venstreback og venstreving, men er heilt klart best på vingen. Kroppsbyggingen er et stort disfavør for den unge nordiren, når det kommer til å spille back. Sammy kom på alles lepper etter scoring i treningskampen mot Darlington , som fikk Toon Army til å storme banen. Var uheldig å bli skadet på siste del av fjorårets sesong,  får håpe skaden ikke har satt utviklingen hans tilbake.

Mehdi Abeid er en som mange trodde skulle få flere kamper forrige sesong, men slo ikke heilt igjennom. Personer som har fulgt reservelaget, ​​tror at han har slitt med å ta det raske tempoet i engelsk fotball, men med tiden skal kunne få sin fot på ballen og ha potensialet til å spille flere kamper denne sesongen.

Haris Vučkić spilte i noen cupkamper og ligakamper forrige sesong, men så ut å være på dypt vann. Han hadde et godt opphold i Cardiff og er den av disse fem med størst potensial. Men skader har ødelagt gang på gang for Haris, så det store gjennombruddet lar vente på seg. Hans prestasjoner i 3-2 tapet mot W.B.A var veldig oppmuntrende, og han var uheldig å ikke score. Håpet er at han tar med seg den kampen inn i den nye sesongen.

James Tavernier, som Vučkić, var ute på lån store deler av forrige sesong og er en annen som kunne gjøre et gjennombrudd i første laget dersom vi mislykkes i å signere en høyreback og Danny Simpson fortsatt ikke har avgjort fremtiden sin. Han har fått strålende kritikker i Gateshead, MK Dons og Sheffield Wednesday i løpet av de siste sesongene og har spilt bra i et par cupkamper de siste årene for Newcastle også.

Offisielle kamper for a-laget:

Sammy Ameobi: 14 kamper – 1 mål

Ferguson: 18 kamper – 0 mål

Abeid: 2 kamper – 0 mål

Vučkić:  12 kamper – 0 mål

Tavernier:  2 kamper – 0 mål

 

twitter: @30_christian

You must be logged in to post a comment Login