Slet seg videre til 3.runde

Oppdatert: 26. August 2011

En ny perle fra Ryan Taylor, et soloraid fra innbytter Sammy Ameobi og ekstraomganger måtte til for å slå Scunthorpe 2-1 på bortebane. Les referat og stem på spillerne her.

Newcastle startet med flere reserver, og i de to fremste leddene var det bare Cabaye som spilte fra start i sist kamp mot Sunderland, mens Best, Ba, Gosling, Marveaux og Løvenkrands fikk tillit. Eneste forandringen i forsvaret var at Williamsom gikk inn for Steven Taylor.

Svak omgang
Newcastle startet rufsete og ble presset tilbake av et tent hjemmelag, som til vanlig spiller på nivå tre i England. Det var derfor ikke ufortjent at Dagnall satte inn 1-0 etter å ha fått lov til å stå helt alene i feltet. Demba Ba opphevet offsiden da han hadde vært nede i eget felt på en dødball.

Begge lag hadde sine småsjanser, men resultatet sto seg til pause. En elendig omgang av et uinspirert Newcastle-lag som minnet mye om det vi så i pre-season da lite stemte. Williamson måtte for øvrig gi seg med en ankelskade og ble erstattet av stopperkollega Steven Taylor.

Et annet lag på banen
Pardew må ha sagt noe smart i pausen, for det var et helt annet Newcastle-mannskap som entret matta etter hvilen. Fra lagene kom utpå banen igjen til dommeruret rundet 50 minutter hadde bortelaget allerede skapt tre kjempesjanser og i tillegg hatt et mål annullert for offside. Den største muligheten av det Løvenkrands som fikk. Dansken ble spilt igjennom og var helt alene med keeper, men skjøt ballen rett på sisteskansen. Returen satte Leon Best i beina på en Scunthorpe-forsvarer da han hadde tilnærmet blank kasse å sikte på.

Etter det jevnet kampen seg ut litt, og Scunthorpe hadde også sine muligheter. Krul, som for øvrig var Newcastles beste spiller, måtte varte opp med en strålende refelksredning da et skudd endret retning rett foran ham. Hadde ballen gått inn hadde Newcastles ligacup-drøm blitt begravet nok en gang.

Deja vu for Raylor
I stedet var det Ryan Taylor som skulle finne veien til nettmaskene. Frisparkeksperten var ikke nådig da han fikk sjansen på dødball i farlig posisjon ti minutter før full tid, og skrudde ballen over muren og inn i keepers lengste hjørne. To perler på rad av en spiller som har slitt voldsomt etter overgangen fra Wigan, og som egentlig bare er vikar på venstrebackplassen mens Cashley & co leter etter en erstatter for Enrique.

Newcastle fikk blod på tann etter utligningen. Både Sammy Ameobi, Leon Best, Yohan Cabaye og Haris Vuckic hadde store muligheter til å sende Toon Army til himmels, men det ble med det ene målet inntil videre.

Og så falt avgjørelsen
Vertene hevet seg etter å ha blitt overkjørt i siste del av 2. omgang. Men da Sammy Ameobi vendte nesen mot mål var de sjanseløse. Den talentfulle angriperen tok saken i egne hender og sendte ballen rett i nota med høyrefoten etter å ha forsert to-tre motstandere. En flott scoring av innbytteren.

Newcastle hadde brukbar kontroll resten av kampen og dro seieren i land.

Logg inn eller bli medlem for å stemme!

Diskuter kampen i forumet her. Høydepunkter vil bli lagt ut på medlemssiden i løpet av natten eller i morgen.