Best på hjemmebane

Oppdatert: 28. August 2011

I vår første kamp uten Barton viste spillerne karakter og dro i land tre poeng mot Fulham.

Pardew kjørte på med Best og Løvenkrands på topp fra start, en angrepsduo de fleste håpte å ikke se fra start i årets sesong.

PÅ HÆLA FRA START
Fulham startet best på St.James Park og var til tider opp i hele 71 % i ballpossesion, men det er Newcastle som kommer til første skudd mot mål. En lang ball mot Best kontrollerer han mesterlig i duell med Hangeland, han legger ut til Obertan som sleiver til og Løvenkrands setter hodet på skuddet og ballen fyker like utenfor stolpen.
Rett før pause setter Newcastle inn et skikkelig press på Fulham og produserer en del farligheter. Først header Jonas mot mål , men Schwarzer redder greit. Deretter klemmer Cabaye til, et skudd som Schwartzer får tippet over tverrliggeren. Etter corneren som følger får Ryan Taylor tid til å sikte inn en halv-volley, men ballen stryker utenfor bortre stolpe.

Lagene går til pause med 0-0, i en omgang der Newcastle var farligst.

EFFEKTIVE
Newcastle går rett i angrep etter pause og Cabaye får sjansen til å klemme til, ballen dupper like før Schwarzer som bare får hjulpet ballen videre opp i tverrliggeren. Der venter Leon Best som på sitt sedvanlige vis pirker inn ledelse til hjemmelaget.

Neste store mulighet kommer til bortelaget. Sidwell løper seg fri fra Simpson og får headet ballen mot mål fra fem meter, Krul varter derimot opp med en reaksjonsredning der han får slått ballen i tverrliggeren og over. Duff får etter 65 minutter en mulighet innenfor 16-meteren, han legger ballen over på venstre og prøver å sette ballen i nærmeste, men ballen treffer nettveggen.

Minuttet etter får innbytter Ba ballen på høyrekant. Han kontrollerer ballen fint på brystet før han skyter inn et innlegg langs bakken på halv-volley. Best har en fantastisk førstetouch og får ballen vekk fra Fulham-forsvaret, på sitt andre touch skyter han ballen under Schwarzer og Newcastle har doblet sin ledelse.

Newcastle kontrollerer nå kampen til en viss grad, men Fulham produserer litt her og der. Etter 78 minutter får nok en gang en Fulham-spiller stå alene i feltet. Murphy løper seg fri og header umarkert fra fem meter, Krul varter opp med en fantastisk redning og viser seg som en matchvinner. Men ti minutter senere ryker smultringen som vi har beholdt denne sesongen. Et frispark fra rundt midtbanen blir slått inn og Dempsey header ballen i en bue over Krul, en liten feil av Nederlender som står litt på halvdistanse. Dette målet fører til noen nervøse øyeblikk for hjemmelagets supportere, men det er Newcastle som er nærmest scoring. Ba får får ballen inne i feltet og drar av et par overstegsfinter før han avfyrer en missil som via Aaron Hughes fyker i tverrliggeren.

Kampen ebber ut med nok en seier for Newcastle. Vi har nå fått en meget bra start med syv poeng på tre kamper, nå venter QPR i neste kamp om et par uker. Da har vi også forhåpentligvis noen nye spillere i lagoppstillingen.

KAMPFAKTA:
– 1-0 Leon Best 48 min
– 2-0 Leon Best 66 min
-2-1 Clint Dempsey 88 min

LAGOPPSTILLING:
NEWCASTLE:  Krul, Simpson, Steven Taylor, Coloccini, Ryan Taylor, Løvenkrands (Ba), Cabaye, Tiote, Gutierrez, Obertan, Best (Vuckic(Smith))
FULHAM:  Schwarzer, Briggs, Hughes, Hangeland, Baird, Dempsey, Murphy, Sidwell, Duff, Dembele, Kasami (A.Johnson)

Diskuter kampen i vårt forum og stem på banens beste her!

You must be logged in to post a comment Login