Slår tilbake mot Benitez

Oppdatert: 27. July 2019

I et langt intervju med Daily Mail klandrer Mike Ashley den tidligere Newcastle-manageren for å tenke på seg selv.

Aldri fornøyd
I intervjuet hevder Mike Ashley at Rafael Benitez ba om en lønnsøkning på femti prosent. Videre klandrer Ashley Benitez for at han visste at det ikke ville være mulig, og at spanjolen aldri ble fornøyd. Mike Ashley siteres på følgende: «Det var alltid en annen ting, og så en ny og så enda en ny». Ashley trekker deretter slutningen om at det ville være umulig å bli enig med Benitez om en kontraktsforlengelse.

Hva skal man trekke ut av dette? Benitez var hele tiden åpen om at han ønsket å konkurrere og ta klubben videre til det neste steget. Han ønsket så gjerne å bli, sa han, men bare på de riktige premissene. Klubben måtte vise ambisjoner, noe han mente de ikke gjorde med hensyn til rekrutteringspolitikk og begrensede tilgjengelige midler. Benitez brydde seg virkelig, og ville klubben det beste. Derfor var han ikke fornøyd med tingenes tilstand, og det var derfor det alltid var en ny ting – for å bruke Ashleys formular.

Det er umulig å betvile at Benitez ville bli i klubben og utvikle laget og klubben, gitt at omstendighetene var de riktige. Forståelsen for at Benitez ville bort som følge av at han følte at klubben ikke hadde de samme ambisjonene som han, er veldig forståelig. Men det er etter min mening en logisk brist når han da drar til kinesisk fotball. Benitez i ettertid uttalt at pengene var en viktig grunn for at han valgte å ta jobben i Kina, likevel ikke den eneste. Man kan stille spørsmål ved om Benitez fremdeles hadde vært Newcastles manager om ikke han hadde økonomiske lukrative tilbud fra Kina. For en ting er iallfall sikkert: For en med sportslige ambisjoner, så er ikke asiatisk fotball svaret.

Kunne mistet avtalen med Hoffenheim
Når det gjelder rekordkjøpet av Joelinton, retter tilsynelatende Ashley enda mer kritikk mot Benitez. Ifølge Ashley holdt overgangen på å rakne på grunn av at Benitez nektet å sanksjonere avtalen som klubbledelsen hadde fremforhandlet med Hoffenheim. Dette begrunnet Benitez med at han ville avklare sin fremtid først, og hvor mye midler som ville bli gjort tilgjengelig for ham. Som TAN tidligere har meldt så var Benitez lunken til brasilianeren, ettersom han mente det var bedre alternativer og at spissen var overpriset. Å klandre Benitez for ikke å sanksjonere overgangen er derfor latterlig, all den tid Benitez hadde en klausul i kontrakten sin om at han hadde det siste ordet ved spillertransaksjoner.

Ashley hevder selv at det ikke var snakk om enten Joelinton eller Rondon, men at klubben anså førstnevnte som en svært viktig brikke i årene fremover. Ashley gir uttrykk for at det er uforståelig at Benitez ikke ønsket en spiller av Joelintons kaliber.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login