Skader ødela VM-drømmen

Oppdatert: 02. July 2014

Hvor god er egentlig Siem de Jong? Det spør mange Newcastle-supportere seg etter gårsdagens signering. Hadde det ikke vært for alle skadene sist sesong ville vi temmelig sikkert kunne vurdert ham under VM i Brasil.

Etter å ha spilt på både U17-, U19- og U21- landslag debuterte de Jong for Nederland som 21-åring mot Ukraina i en privatlandskamp i august 2010. Siem de Jong ble også nominert i 36-mannstroppen til EM i Polen/Ukraina i 2012, men kom ikke med i Bert van Marwijks endelig tropp.

Under Louis van Gaal ble det fem nye landskamper på de Jong i 2013. Selv om han ikke var fast i startelleveren virket han nærme en VM-plass i vår, særlig da viktige Kevin Strootman ble skadet. Men i mars pådro de Jong seg sesongens tredje hamstring-skade, og dermed var sesongen og VM-drømmen ødelagt.

Sesongen startet like dårlig som den sluttet for Ajax-kaptein. I august opplevde han lungekollaps og ble borte i nesten to måneder. 16 seriekamper, pluss to som innbytter, 27 kamper totalt i alle turneringer, og 9 mål var langt unna hva han hadde forventninger om etter å ha ledet Ajax til seriegull i 2012-2013.

de jong vinner

Siem de Jong ledet Ajax til to seriemesterskap.

Født i Sveits                                                                 

Siem de Jong ble født  i Aigle i Sveits, 28. januar 1989. Familien flyttet til Nederland da har var seks, og han spilte ungdomsfotball i De Graafschap. Ajax hentet ham til sitt akademi i 2005, og han debuterte på A-laget allerede i september 2007. Det tok ikke lang tid før han etablerte seg på midtbanen, og totalt ble det 244 kamper (alle turneringer) og 78 mål for den ærverdige Amsterdam-klubben.

Etter at Jan Verthongen ble solgt til Tottenham sommeren 2012 ble Siem de Jong utnevnt til kaptein. Han ledet laget til to seriegull, og har vært med på  Ajax sin

de jong scoring city

Siem de Jong jubler etter en av sine tre scoringer mot Manchester City i Champions League 2012.

seiersrekke på fire strake mesterskap.

Scoret tre mot City

Newcastle har fulgt ham de to-tre siste sesongene, likevel kom tirsdagens overgang temmelig overraskende. Det har vært masse spekulasjoner rundt de franske midtbanespillerne Remy Cabella og Clement Grenier i hele sommer. Så gjenstår det å se om det har vært røyktepper for å kunne forhandle i fred med Ajax og de Jong, eller om de faktisk er aktuelle for overganger.

De fleste som følger engelsk fotball ble oppmerksom på Siem de Jongs kvaliteter høsten 2012. I de to gruppespillkampene i Champions League mot Manchester City scoret de Jong et mål i 3-1-seieren hjemme og begge målene i 2-2-kampen borte. Resultatene bidro til at City kom sist i gruppen, mens Ajax ble nummer tre etter Borussia Dortmund og Real Madrid.

 

.

 

 

You must be logged in to post a comment Login