Sju spillere på vei ut?

Oppdatert: 17. February 2015

Det nærmer seg kontraktsslutt for flere i Newcastles stall. Her får du en oversikt over hvem som kan forsvinne allerede om få måneder.

Skadene har rammet Newcastles stall hardt også denne sesongen. I tillegg har flere spillere forsvunnet ut på lån, deriblant fem til Rangers.

Men stallen kan vise seg å bli ytterlig tynnere til sommeren, da flere av spillerne nærmer seg kontraktsslutt.

Sammy Ameobi er en av de som har levert en håndfull gode kamper denne sesongen. Likevel er vingen en av dem som kan forsvinne gratis ut dørene på St. James’ Park allerede i juni. 22-åringen, som er lillebror til velkjente Shola Ameobi, er i forhandlinger om en ny avtale. Så langt er det likevel ingen garanti for at han blir værende i klubben.

En supporterne har ventet lenge på å få se, er Facund Ferreyra. Argentineren, som er på lån fra Shakhtar Donetsk ut sesongen, har så langt til gode å spille for A-laget. Ryktene om en elendig fysikk og dårlig holdning har allerede versert. Likevel er det vanskelig å konkludere med hvorfor den 23 år gamle spissen ikke har fått en eneste sjanse så langt. Trolig returnerer han til Ukraina og Shaktar, hvor han fremdeles har over tre år igjen av sin kontrakt.

Ryan Taylor kjempet seg tilbake til fotballbanen, etter over ett år ute av spill. Mannen fra Liverpool leverte varene, da han var tilbake på Newcastle i høst. Uhellet skulle likevel ingen ende ta for Taylor, som etter få kamper igjen ble satt ut av skade. Raylor skal ikke være langt unna et comeback (igjen), og kan rekke å imponere før kontrakten tar slutt i sommer. Hvis ikke vil nok også han forlate klubben.

Han har bekjempet kreften og er tilbake i trening for fullt. Ikke få har latt seg imponere og Jonas Gutierrez prestasjoner både på og utenfor treningsfeltet det siste året. Etter å ha blitt satt på cellegift for testikkelkreft og blitt friskmeldt for sykdommen, har argentineren kjempet seg tilbake i trening. Han har fortsatt ikke gitt opp å komme seg tilbake på Newcastles førstelag. Men tiden er knapp for Spiderman, som også har få måneder igjen å overbevise på.

Da Tim Krul ble satt ute av spill med skade sammen med reservekeeper Rob Elliot, var det Jak Alnwick som fikk sjansen til å vokte Newcastles mål. Etter et suksessfullt innhopp for Elliot i 2-1-seieren mot Chelsea, gikk det stort sett nedover for 21-åringen. 4-1-tap mot Arsenal og 4-0-tap mot Tottenham var bare to av fadesene målvakten noterte seg for. Og selv om han er ung og tredjekeeper, er det kanskje ikke mange som protesterer om Alnwick forlater klubben.

Utlånte Adam Campbell, som debuterte for Newcastles førstelag i Europa League for to og et halvt år siden, er den sjette på listen over spillere som snart kan stå uten kontrakt i klubben. Campbell, som nylig fylte 20 år, er for tiden utlånt til Gateshead. Det er den femte klubben unggutten har vært innom på korte lån siden 2013. Fire kamper og tre mål er så langt status i Gateshead i Conference League. Det spørs om det holder til forlengelse for rødtoppen fra North Shields.

20 år gamle Remie Streete var en av fem Newcastle-spillere som i januar signerte en låneavtale med Rangers ut sesongen. Etter å ha vært i Newcastles akademi siden 2008, og blant annet fått Wor Jackie prisen som beste unge spiller i 2012, ble forsvareren skadet samme vår. Operasjon og 10 måneder på sidelinjen ble resultatet av ankelskaden. Et kort lån til Port Vale sist høst, ble etterfulgt av den nevnte låneavtalen med Rangers. Låneoppholdet vil trolig være svært avgjørende for hvorvidt 20-åringen får forlenget kontrakten sin i Newcastle.

You must be logged in to post a comment Login