Siste sesong med Wonga

Oppdatert: 20. July 2016

Newcastle ser ikke ut til å ønske å fornye sponsoravtalen med det omstridte kredittselskapet Wonga, når avtalen går ut neste sommer.

 

Selskapet har vært Tyneside-klubbens draktsponsor de siste tre årene, men Newcastle ønsker altså ikke å fortsette sponsoravtalen, som skal ha hatt en verdi på rundt 24 millioner pund.

Da avtalen ble signert, kom det sterke reaksjoner fra flere hold. Kredittselskapet har blant annet blitt beskyldt for å bruke fotball som et middel for å nå de fattigste supporterne, og overbevise dem til å ta opp dyre forbrukslån. Wonga har også vært under granskning flere ganger, og aksjonister har stemplet firmaet som “lovlige lånehaier”.

Selskapet ble for eksempel dømt til å utbetale 2,6 millioner pund i erstatning til 45 000 mennesker, for å ha sendt ut brev fra falske advokatfirmaer. Dette skjedde for to år siden, mens de altså var Newcastles draktsponsor.

Reaksjonene kom ikke bare fra folk utenfor klubben. Mange husker nok at Papiss Cisse en periode nektet å spille med Wonga-logoen på brystet, fordi han, som muslim, ikke kunne identifisere seg med sponsorens verdigrunnlag. Det var lenge snakk om at senegaleseren skulle få spille uten logoen, men partene fikk til slutt på plass en avtale.

Da sponsoravtalen først ble annonsert, ble det fra Newcastles side hevdet at sponsormidlene skulle brukes til å få klubben opp i toppen av engelsk fotball. Mye av pengene skulle investeres i ungdomsakademiet. Nå spiller the Magpies altså i Championship istedet.

Ifølge ryktene skal det være mulig at sponsorkontrakten termineres allerede før sesongslutt.

Senest i mai er det altså slutt for den blå snakkeboblen på Newcastles sort-hvite drakter. Brorparten av klubbens supportere ønsker nok denne endringen velkommen. Så blir det spennende å se hvem som får æren av å pryde framsiden av Newcastle-drakta i 2017.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login