Så mye får Newcastle fra Wonga-avtalen

Oppdatert: 20. July 2015

Premier League er en populær liga. Det er den ligaen som er mest sett over hele verden, og med den eksponeringen, ser ulike firmaer sitt snitt til å kjøpe reklameplass på draktene til de engelske klubbene. Og Newcastle er “best of the rest” når det gjelder hovedsponsor.


Klubbene i Premier League tjener så mye som 2.781.798.500 i løpet av sesongen 2015-16 kun på hovedsponsorer. Men den laveste summen er på kun drøyt 9.500.00 kroner. Store forskjeller, der de rikeste blir rikere, og de fattigere blir ikke veldig mye rikere. Men de klubbene som tjener best, har fordelen av å være med å kjempe om titler, og spill ute i Europa. Altså, større eksponering = større inntekt. Newcastle er et godt stykke unna de aller beste, men er sammen med West Ham best av klubbene utenfor topp 6. Newcastle sin avtale med Wonga har skapt mye blest, ikke alle er like fornøyd med selskapet som låner ut penger med skyhøy rente. Cisse gikk ut åpenlyst og sa at han ikke ville spille med Wonga-reklame på drakten på religiøse grunner. Men han endte opp med å spille med logoen. Newcastle får angivelig £24m i løpet av avtalen, som skal vare ut kommende sesong. Hvis Newcastle får en god sesong som kommer, bør de sette seg i en posisjon hvor de kan fremforhandle frem en bedre avtale enten med Wonga eller en ny sponsor. Og når man ser på hva de andre klubbene tjener, bør Newcastle og Mike Ashley gjøre det de kan for å få til en bedre avtale. Men da bør nok klubben unngå nedrykkssumpa i tiden fremover, og heller satse på å vinne noe! Her er listen over hvem som tjener hva (oppgitt i britiske pund):

Manchester United – Chevrolet – £47m Chelsea – Yokohama – £40m Arsenal – Fly Emirates – £30m Liverpool – Standard Chartered – £25m Manchester City – Etihad – £20m Tottenham – AIA – £16m Newcastle – Wonga – £6m West Ham – Betway – £6m Everton – Chang beer – £5.3m Aston Villa – Dafabet – £5.3m Sunderland – Bidvest – £5.3m Swansea – GWFX – £4m Stoke – Bet365 – £3m Watford – 138.com – £1.4m West Brom – Intuit Quickbooks – £1.2m Leicester City – King Power – £1m Norwich City – Aviva – £1m Southampton – Veho – £1m Bournemouth – Mansion – £750.00 Crystal Palace – Mansion £750.000 Totalt: £218.65m (kilde: Sporting Intelligence)

Verdt å merke seg er det at dette er 14% større sum enn hva som var forrige sesong, det totalen havnet på £191.35m. Årets sum er også merr enn dobbelt så mye som de 18 klubbene i Bundesliga tjener kommende sesong! Engelske selskaper er mer representert enn noen andre nasjoner, med 5 avtaler. Og tippeselskaper er det type firma som er mest brukt. Så får vi se etter årets sesong, om Newcastle klarer å minske gapet mellom seg selv og topp 6 når det gjelder inntekt fra hovedsponsor!

You must be logged in to post a comment Login