Simpson og Best på vei ut?

Oppdatert: 11. May 2012

Både Danny Simpson og Leon Best har kontrakter som nærmer seg slutten. Nå virker det som de begge kan forlate klubben

De to har dog forskjellige grunner til at de skal reise fra klubben. Når det gjelder Simpson skal visstnok ledelsen være lei av hans forsøk på å hale ut tiden for å skaffe seg en bedre kontrakt. Simpson tjener i dag rundt 25.000 pund i uka. Han har selv sagt han ønsker å bli i klubben, men ønsker seg en forbedret kontrakt. Man kan skjønne hans poeng, om man tenker på det faktum at en spiller som Xisco, fortsatt tjener 50.000 pund i uka. Men det er nye tider på Tyneside under Ashleys regime. Penger skal ikke kastes ut av vinduet, og tiden da man fikk luksuriøse kontrakter kastet etter seg, er for lengst over. Simpsons kontrakt varer i ca et år til, men klubben ser nå på muligheten til å få betalt for spilleren, før han kan forlate klubben vederlagsfritt neste sommer.

Simpson har hatt en god sesong i den sort-hvite trøya, og har faktisk reddet flere baller på streken, enn noen annen spiller i Premier League i år. Dette har fått mange til å ta til seg spilleren, som tidligere har vært utsatt for krass kritikk for spillet sitt.

Da det gjelder irske Leon Best, skal han nå havne for langt bak rekka av Newcastles spisser, særlig etter ankomsten av Papiss Demba Cisse. Best har vært ute av laget siden februar, da han pådro seg en alvorlig ankelskade. Best ønsker fast førstelagspill, men veien frem kan virke alt for lang. Rykter skal ha det til at Aston Villa står klar med lommeboka.

Ellers kan det virke som Fraser Forster er for god til å godta være 3. keeper etter Krul og Harper. Forster har denne sesongen vært delaktig i Celtics triumf i den skotske serien, men virker nå klar for å vente på tilbud fra andre klubber i Premier League. I tillegg kan det varke som Danny Guthrie kan bli en del av ryddesjauen som Pardew ønsker å foreta seg i sommer.

De fleste av disse spillerne, med unntak av Danny Simpson, regnes som såkalte squad players, og bør ikke bekymre de fleste.

twitter: @localhero85

You must be logged in to post a comment Login