Ben Arfa og Cabaye til EM?

Oppdatert: 10. May 2012

Hatem Ben Arfa og Yohan Cabaye er tatt ut i Laurent Blancs foreløpige EM-tropp, som utelukkende består av utenlandsbaserte spillere.  Begge ligger med det godt an til EM-deltakelse for Frankrike i sommer.

I går kveld offentliggjorde Frankrikes landslagssjef en liste på 12 spillere, som alle spiller i utenlandske ligaer, som del 1 av en fortropp til EM. På tirsdag i neste uke vil Blanc ta ut spillere fra Ligue 1.

Den franske ligaen slutter senere enn de andre store ligaen. For å holde dem involvert har Blanc derfor besluttet å ta ut dem nå.

Forrige gang Ben Arfa spilte for det franske landslaget var i Blancs første kamp som sjef, mot Norge på Ullevaal i August 2010. Ben Arfa scoret som kjent også i den kampen. To måneder senere brakk han foten i kamp for Newcastle. Etter å ha vært litt inn og ute av laget i første del av årets sesong, blomstret Ben Arfa for alvor i februar/mars, og har vært svært toneangivende i sesonginnspurten.

– Det tok tid for han å komme i god fysisk form igjen. Hans talent vil alltid være der. Han har tatt noen steg fremover og ser ut til å være mer moden.  De virkelig talentfulle spillerne kan slite med å benytte sitt talent til lagets beste, men det er det Ben Arfa har gjort i sine siste tre kamper for Newcastle, sier Blanc.

 

Den foreløpige franske troppen ser slik ut:

Defenders: Gaël Clichy (Manchester City FC), Patrice Evra (Manchester United FC), Younès Kaboul (Tottenham Hotspur FC), Laurent Koscielny (Arsenal FC), Adil Rami (Valencia CF), Philippe Mexès (AC Milan).

Midfielders: Yohan Cabaye (Newcastle United FC), Florent Malouda (Chelsea FC), Samir Nasri (Manchester City FC).

Forwards: Hatem Ben Arfa (Newcastle United FC), Karim Benzema (Real Madrid CF), Franck Ribéry (FC Bayern München).

You must be logged in to post a comment Login