Shola: Håper noen kjøper meg

Oppdatert: 17. November 2013

Shola Ameobi håper en plass i VM-troppen vil gjøre han attraktiv på markedet.

Med en kontrakt som avsluttes neste sommer, og ingen forlengelse i sikte, er den erfarne spissen stadig nærmere dørene på St. James’ Park. For noen vil en usikker fremtid være grunn til bekymring, men Ameobi hevder selv han er spent på om situasjonen vil gi han en ny start. Etter å ha tilbrakt hele sin karriere i Newcastle, men unntak av et kortsiktig lån til Stoke City i 2008, mener 32-åringen en ny utfordring vil gjøre ham godt. Nå håper han at en plass i Nigerias VM-tropp skal åpne nye dører for karrieren.

Jeg er ikke en som ser så langt fremover, men jeg vet jeg har et stort år foran meg. Jeg har vært i Newcastle nesten hele min karriere, og dette kan bli en ny start, en positiv endring. Hvis jeg kan gjøre det bra i VM, kan alt skje.

Ameobi har bare vært en del av Nigerias landslag i litt over ett år, etter å ha valgt å representere landet framfor England, som han ikke har vært aktuell for siden U-21-tiden. Landslagsspill var et tema under Sven-Göran Erikssons tid som landslagssjef, men Ameobi er glad for tålmodigheten hans nå har gitt ham plass hos Nigeria. Likevel innrømmer han at det å aldri komme på Englands førstelag.

– Det var skuffende aldri å bli kalt opp. Jeg var en spiller som alltid har ønsket å spille på høyeste nivå. Det er alt jeg har ønsket å gjøre. Jeg ønsket å spille internasjonal fotball, sier han i intervjuet med Northern Echo.

You must be logged in to post a comment Login