Rykter: Shearerstatue

Oppdatert: 14. November 2011

Det har i dag florert nyheter om at legenden Alan Shearer skal settes på podie midt i Newcastle.Hvis ryktene er sanne, skal det om dagen være samtaler mellom byrådet i Newcastle og kollektivselskapet Nexus. Herligheten skal oppføres i eller ved St. James’ Street, som kun ligger en Obertan-støttepasning unna praktanlegget St. James’ Park.

Mannen bak kunstverket skal være den lokalfødte artisten Tom Maley, som allerede har laget en statue av en annen legende, Jackie Milburn i 1996. Du kan lese mer om kunstneren her: http://www.tommaley.com/

Mange vil mene at det er på høy tid at en statue oppføres til ære til den legendariske “nummer 9”. Ikke bare er han tidenes målgjører i NUFC, men han var gjennom 10 år en kriger som aldri la noe i mellom.

For å sitere den lokale journalisten Lee Ryder: “His 206 goals were merely the tip of the iceberg for me, and had more players during his 10 years at St James’ Park got anywhere near his efforts then we would all have enjoyed more nights in the Champions League.”

Istedet for å spille i en toppklubb og vinne pokaler på løpende bånd, ble han i sin moderklubb og kjempet helt til siste slutt. Kaptein med stor K!

En statue av Mr. Newcastle ville blitt godt mottatt i byen og fått småsinte Newcastle supportere vekk fra tanken om navnebyttet på St. James’ Park. Er det purka Mike Ashley som står bak dette?

Twitter: @Matserazzi

You must be logged in to post a comment Login