Returnerer til Newcastle?

Oppdatert: 17. April 2014

Sjansene øker for at Jonas Gutierrez ender opp i svarte og hvite striper igjen neste sesong.

Argentineren skal være høyaktuell for en retur til Newcastle allerede i juli, ifølge The Chronicle. Avisa rapporterer at vingen sies å være lite fornøyd med Norwich Citys avgjørelse om å sparke Chris Hughton tidligere denne måneden. Sammen med lite spilletid kan det føre til en snarlig retur til nordlige strøk av England.

Jonas Gutierrez kan være på vei tilbake til Newcastle.

Men Gutierrez framtid på Tyneside er også usikker, etter at Alan Pardew gjorde det klart at spilleren ikke er ønsket tilbake. Luuk de Jong har allerede overtatt argentinerens drakt nummer 18, men nederlenderen kan forsvinne tilbake til Tyskland etter et ikke imponerende låneopphold i klubben. Likevel forutsetter en retur for Gutierrez at en ny kontrakt signeres. Etter skadeproblemene spillerstallen har hatt etter nyttår, er det langt fra utenkelig at dette vil skje.

Selv om vingen ikke er førstevalget hos verken Pardew eller mange av fansen, kan han bli den back-upen Newcastle har manglet i vår. Og spilleren selv trenger neppe mye overtalelse for å returnere. Nylig kom han med svært positive tilbakemeldinger til Newcastle-supporterne på Twitter, og det er ingen tvil om hvilken klubb som ligger argentinerens hjerte nærmest.

Klubben kommer alltid til å være i mitt hjerte. En gang Geordie, alltid Geordie.

Det er også ventet at Newcastle-kaptein Fabricio Coloccini vil ha noe å si om situasjonen. De to landsmennene er nære venner, og kapteinen skal ikke ha vært fornøyd med at Gutierrez ble lånt ut.  Gutierrez har ett år igjen av sin nåværende kontrakt, som blant annet skal inneholde en klausul som utløser tilbud om ny kontrakt etter et gitt antall spilte kamper. Dette antallet skal være nær ved å bli oppfylt, noe som vil legge ekstra press på Pardew når valget om å hente spilleren tilbake eller ikke skal bli tatt.

En “testperiode” kan likevel bli resultatet før et eventuelt nytt kontraktstilbud kommer på bordet, da Gutierrez kan spille i preseason og treningskamper uten å påvirke klausulen som utløser en ny avtale .

 

You must be logged in to post a comment Login