Rafa vil hente 6 førstelagsspillere

Oppdatert: 09. April 2017

Til tross for gårsdagens tap mot Sheffield Wednesday, så er det bare en totalkollaps i sesonginnspurten som kan forhindre at Newcastle United igjen blir å finne i Premier League. Rafa the Gaffa har allerede begynt å planlegge for å styrke stallen i sommer. 

Styrke ryggraden

Det rapporteres at Rafa er interessert i å hente 6 spillere som kan komme inn for å kjempe om en plass i førstelagsoppstillingen. Først og fremst er det sentrallinjen, ryggraden i laget, som skal styrkes. Da gjelder det 1 stopper som kan heve laget, en sentral midtbanespiller og en spiss som kan presse Gayle om han ikke takler nivået i Premier League – eller om skadesituasjonen hans forverrer seg.

Det er også ventet at Christian Atsu ikke signerer en permanent avtale, og derfor er en venstreving også på handlelisten. Med Atsu vekke er det Gouffran og skadeplagede Aarons som kan bekle kantposisjonen. Det kan også tenkes at en back blir prioritert, og enda en sentral midtbanespiller for å styrke kreativiteten offensivt.

Må kjøpe smart

Klubben skal ha penger til å bruke, og Ashley selv er positiv til å la Rafa få shoppe for å styrke stallen og samtidig unngå enda et nedrykk fra den øverste divisjonen. Men for å kjøpe 6 førstelagsspillere må nok Benitez se til utlandet grunnet de høye prisene på spillere som allerede har bevist at de takler nivået i Premier League.

Samtidig har det vært rykter om at Newcastle har sett på engelske spillere som stopperen Harry Maguire fra Hull, spissene Andre Gray (Burnley) og til og med Jermaine Defoe fra den mer miserable siden av Tyneside. Også Andros Townsend var Rafa interessert i å hente i januar, og om Big Sam er villig til å slippe han i sommer skal man ikke se bort fra at Newcastle prøver seg igjen.

Benitez og hans team har nok god oversikt over det europeiske markedet, og da kanskje markedet i Spania hvor det finnes masse talent og mange klubber med svak økonomi. Også Italia kan være et marked som skal sonderes, og Benitez har kontakter derfra etter sin tid i Napoli. Det har også vært rykter om at Newcastle har forhørt seg om storscoreren Mertens og spanjolen Callejon, begge fra Napoli, selv om dette nok virker litt vel ambisiøst!

4-2-3-1

Benitez vil nok være sterk i troen på at hans system fungerer, og det er ingen grunn til å tro at Newcastle vil fortsette i denne formasjonen med en plan om å være defensivt strukturerte for så å være giftig på kontringer. Spillere som hentes vil nok passe inn i planene her, og de bør også være disiplinerte og hardtarbeidende. Med andre ord så får vi nok ikke se et comeback av Ben Arfa på St. James’ Park med det første.

Det er også spenning i om vi får et nederlandsk comeback, med tanke på vår utlånte duo Tim Krul og Siem De Jong. Sistnevnte har nylig ytret ønske om å returnere i juli for å kjempe for en plass på laget, og kan gi Diamé en utfordring med tanke på den kreative og offensive midtbaneposisjonen.

Det blir uansett en svært spennende sommer som kommer med tanke på vår ventende retur til Premier League!

You must be logged in to post a comment Login