Que pasa José?

Oppdatert: 13. June 2011

Newcastles dynamiske venstreback José Enrique har kontrakt med klubben ut 2011/12-sesongen og alle kontraktsforhandlinger ble i hele fjor lagt på is inntil Newcastle var sikre Premier League plass. Etter at ny deltakelse var sikret ble eventuelle forhandlinger flyttet til sesongslutt. Hva nå?

José Enrique har vært et glimrende tilskudd for Newcastle, siden han ankom fra Villarreal for £4,2 m i august 2007. Den gangen var José et ubeskrevet blad, som gikk til Newcastle uten å ha blitt fanget opp av de store ryktebørsene.

Spanjolen gjorde sakene sine så bra i sin første tid i nord-øst, at han raskt ble en favoritt blant fansen. Det er takket være hans kraftfulle tilnærming til spillet og hurtigheten som har parkert det meste av kantspillere på fotballøya.

Det har lenge vært en urolig stemning på Tyneside, med spekulasjoner om Enrique ville være interessert i å bli med The Magpies på tokt, utover 2010/11-sesongen. Det er ingen tvil om at gutten har store ambisjoner og hans store drøm skal etter sigende være å spille seg inn på det spanske landslaget. Et landslag som forøvrig kanskje har venstrebacken som sin eneste(?) akilleshæl.

Gjennom hele vårsesongen var det skriverier om at en overgang til Liverpool var nært forestående, noe som blant annet ble “bekreftet” av Phil Thompson i TV2s PL-studio. Liverpool har kommet med bud, men disse har vært langt unna hva Newcastle krever.

Interessen fra Liverpool har kjølnet, sammen med den fra andre parter, som Lyon, Bayern Munchen, AC Milan og Barcelona. I følge Enriques agent skal det til at det  ikke har kommet noe fremstøt på hans klient. Den uttalelsen er ikke akkurat et sjakktrekk for å øke interessen rundt ham?

I tillegg har det kommet fram nye beskjeder om at unge Neil Taylor IKKE er ment som en erstatning, men som en backup for “den spanske oksen”. Tyder dette på at Enrique vil forlenge?

Newcastle har som kjent bare to muligheter. Enten må backen selges nå for å få igjen penger for ham, eller så må en ny kontrakt underskrives. Klubben skal også ha tilbudt en ny kontrakt, som skal være en kraftig lønnsforhøyelse fra det han har idag. Per nå er José allerede Premier Leagues nest best betalte venstreback.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login