Preview: Sunderland (b)

Oppdatert: 20. October 2012

Lokaloppgjøret på Wearside sparkes i gang rundt middagstider på søndag, og som alltid er de sorte og hvite godt forberedt og vil by opp til dans.

Kick-off: søndag 21. oktober klokken 14.30

Kieran Colton lagde tidligere denne uken denne plakaten som han publiserte på Twitter. Trykk for å forstørre.

Mackem Slayer tilgjengelig
Bortelaget har en del utfordringer på skadefronten, der de har hele åtte spillere på listen. Uansett forventes det at sentrale skikkelser som Krul, S. Taylor, Coloccini og Ferguson er tilbake innen avspark i morgen ettermiddag. Dessuten har man en skadefri Shola Ameobi, også kjent som the Mackem Slayer, som er klar til dyst, slik at naboene i sørøst vil helt sikkert ha hendene fulle den halvannen timen det skal sparkes ball. Majoriteten av fansen vil faktisk gjerne se Newcastle-veteranen fra start til fordel for Cissé i dette viktige oppgjøret.

I Sunderland derimot virker det som spillerstallen er fri for skader, og blant andre James McClean forventes tilbake etter en lyskeskade og går mest sannsynlig inn i startelleveren hos de rød-og-hvit-stripete. Phil Bardsley er en annen mann som nylig har returnert, men denne kampen kommer nok litt for tidlig for hans vedkommende.

Det er sådd tvil rundt den gamle Newcastle-kjenningen Titus Brambles deltakelse, mens en som definitivt er ute heter Lee Cattermole som soner tredje og siste kamp i sin suspensjon.

God statistikk
Magpies har en særdeles god statistikk mot sin erkerival og kan skilte med kun ett tap på de siste femten lokaloppgjør! I tilsvarende kamp i fjor vant man 1-0 takket være en perlescoring av Ryan “Over the Wall” Taylor som lå klistret i krysset etter et perfekt slått frispark fra hjørnet av boksen. Mannen fra Liverpool er dessverre utilgjengelig denne gang og vil ikke være tilbake før på vårparten grunnet en korsbåndskade i kneet.

Vertene har ikke mye god statistikk å skryte av når det kommer til disse oppgjørene. Dessuten besitter de en dyster statistikk som leser elleve skudd på mål så langt i årets Premier League-sesong. Det er det laveste antallet skudd på mål av noen lag hittil.

Gjestene scorer 88% av sine mål i andre omgang.

Sunderland er uten tvil the Mackem Slayers favorittmotstander. Han trives meget godt mot erkerivalen, for mot sin argeste fiende har han i løpet av sin karriere rukket å score hele syv ganger.

Watch out for:
Shola Ameobi – kommentar overflødig.

Sannsynlig lagoppstilling:
Krul, Simpson, S. Taylor, Coloccini, Santon, Gutierrez, Tioté, Cabaye, Ben Arfa, Ba, Cissé

Dommer:
Martin Atkinson

TV:
Kampen sendes direkte på TV 2 PL HD1.

Diskuter kampen i vårt forum her.

You must be logged in to post a comment Login