Preview: Sporting Kansas – Newcastle

Oppdatert: 19. July 2011

Newcastle er på plass i USA, nærmere bestemt i Kansas City og natt til onsdag møter de byens “soccerlag” Sporting Kansas City.


Kick off: Onsdag 20. Juli, kl. 01.30

Spinkel tropp på plass “over there”

Alan Pardew skulle nok gjerne fått med seg samtlige spillere over på den planlagte treningsleiren i USA, men dessverre mangler Joey Barton, Nile Ranger og Yohan Cabaye på grunn av visum trøbbel. Samtidig er Shane Ferguson og Danny Guthrie skadet. Ellers skal resten av troppen være på plass, inkludert noen av ungguttene på reservelaget. Troppen er forøvrig ikke bekreftet på nufc.co.uk. Trolig vil også denne kampen bli brukt til å teste ut flere forskjellige spillere, og som mot Darlington vil det være naturlig at det blir mange bytter. USA turneen består av tre kamper, og de kommer relativt tett på hverandre. Derfor blir det mer informasjon om spillere og hvordan ting ser ut litt senere i uken. Det er allikevel naturlig at spillerene som sto over mot Darlington vil få sjansen i dette oppgjøret. Da tenker vi på kaptein Coloccini, Jonas, Jose Enrique, Marveaux, Tiote og Ameobi.

Litt om Kansas og MLS

Major League Soccer(MLS) har fått et kraftig oppsving de seneste årene, og mye av det kan nok David Beckham ta æren for. Soccer blir mer og mer populært og flere og flere gode spillere tar turen over dammen for å spille fotball i statene. Vi ser også tendensen til at det blir fler gode amerikanske spillere som hevder seg i store ligaer. Verdt å nevne er at vår assistent manager John Carver har en fortid som manager i MLS klubben Toronto FC. Med norske øyne har vi Jan Gunnar Solli i New York Red Bulls, hvor Erik Soler er sportsdirektør.

Kansas City ligger omtrent midt i landet og er en spesiell by med tanke på at byen er delt mellom to stater. Kansas City, Missouri og Kansas City, Kansas regnes som to byer. Vi skal konsentrere oss om den delen av byen som hører til staten Kansas. Byen der hvor Eminem tilbrakte sin oppvekst og hvor tornadoene ofte herjer huser også et av MLS sine 18 fotballag. Sporting Kansas City spiller sine hjemmekamper på Livestrong Sporting Park som har plass til 18.500 mennesker. Klubben ble dannet i 1995 og har siden vært en del av den amerikanske fotballigaen. MLS fungerer på samme måte som NHL hvor de 18 klubbene er plassert i henholdsvis Western, og Eastern Conference. Sporting Kansas er en del av Eastern Conference og har siden klubben ble dannet vunnet sin Conference tre ganger. En gang har klubben vunnet MLS sluttspillet, det skjedde i år 2000. Manager i klubben er Peter Vermes som også har en lang spillerkarriere bak seg med hele 67 landskamper for USA. Forrige sesong ledet han klubben til en tredjeplass i Eastern Conference, men klubben lyktes ikke i sluttspillet. Det er forøvrig verdt å nevne at klubben i fjor sommer slo Manchester United i en treningskamp. Klubbens mest kjente spiller er den mexicanske landslagsspissen Omar Bravo.

Ellers verdt å vite

Kampen blir etter all sannsynlighet ikke vist på noen tv-kanaler – om det blir mulig å høre kampen på radio er foreløpig uvisst. Følg med i vår kamptråd på forumet her, der vil du få med deg lagoppstillinger og diskusjoner rundt kampen.

You must be logged in to post a comment Login