Preview: Nottingham Forest

Oppdatert: 22. August 2017

Etter to meget sure tap i ligaen, kommer nå et lite avbrekk i ligacupen. Onsdagens gjester kommer fra Nottingham, og den tidligere storklubben skal prøve å detonere en liten bombe.

Selv om det er en divisjon mellom, er det kun 6 lag mellom Newcastle United og Nottingham Forest før onsdagens oppgjør. Det vil det naturligvis også gjøre etter kampen, men skogvokterne fra Nottingham har fått en god start på sesongen.

Og sannsynligvis er ikke Carabao Cup finalen den 25. februar det som det snakkes mest om på Tyneside om dagen, men Rafa Benitez og Mike Ashley skule nok gjerne vært på Wembley den dagen.

Newcastle United

Tapet mot Huddersfield på søndag var en stor skuffelse. For etter tap i åpningsrunden mot Tottenham nøyaktig en uke i forveien, var dette kampen som skulle sparke i gang sesongen for skjærene. Men Aaron Mooys mål ble kampens eneste, og det virket ikke som om Benitez fikk stort flere svar denne helgen heller.

Faktisk så står Newcastle uten et mål så langt i sesongen, og laget skriker etter mer punch offensivt. Med Shelvey ute i to kamper til, må de andre stå frem. Det har de ikke gjort så langt. Ritchie skuffet stort mot Huddersfield, og heller ikke Christian Atsu eller Dwight Gayle gjorde mye ugagn. Debutanten Joselu fikk vist seg litt frem etter at han kom inn, men heller ikke det var mye å rope hurra for.

Florian Lejeune (ankel), Paul Dummet (hamstring) og DeAndre Yedlin er fortsatt ute skader, mens visekaptein Shelvey fortsatt soner karantene.

Som tidligere nevnt er nok ikke cupene det som har hovedprioritet for Newcastle United denne sesongen, forståelig nok, men både spillere, fans og ledelse ønsker nok å komme langt i cupene. Hvis spillertroppen (skader og suspensjoner) og kampprogrammet tillater det, ønsker nok Rafa Benitez å stille et slagkraftig lag. Men med det sagt, vil det nok komme endringer i forhold til søndagens kamp. Det er vanskelig å se for seg hvem som kommer til å starte, da de som ikke er registrert i 25-mannstroppen kan spille i cupene.

 

Trolig lagoppstilling:

Darlow
Manquillo – Lascelles – Clark – Mbemba
Merino – Hayden
Aarons – Diame – Murphy
Joselu

Som nevnt er det vanskelig å spå, og spillere som Gamez, Hanley, Sterry, Haidara, Colback, Saivet og de Jong kan også få en mulighet til å overbevise i denne kampen.

 

Nottingham Forest

Møtene mellom Newcastle United og Nottingham Forest i fjorårets Championship ble av det omdiskuterte slaget. I bortemøtet på City Ground fikk Newcastle to spillere utvist (Shelvey og Dummet, begge omgjort i ettertid), to straffer mot seg (begge reddet av Karl Darlow), men røk allikevel på grunn av et selvmål av Jamaal Lascelles helt mot slutten.

På St. James’ Park ble det også hjemmeseier og utvisning. Matt Ritchie scoret i begge oppgjørene, mens Dwight Gayle scoret to i hjemmeseieren.

Forest har startet sesongen godt, og står med 3 seire og 1 tap etter 4 kamper. Det har ført dem til en 4. plass så langt i sesongen, godt hjulpet av vår tidligere spiss Daryl Murphy. Iren har startet alle kampene så langt i ligaen, og scoret et mål i de tre siste.
De to neste på toppscorerlista for Forest er også nykommere i klubben, Andreas Bouchalakis (Olympiakos) og Barrie McKay (Rangers) har notert seg for 2 ligamål hver. Alle tre er spillere å se opp for på onsdag.

Skadelisten til Nottingham Forest er ikke så lett å finne, men både venstrebacken Armand Traore og den sentrale midtbanespilleren David Vaughan gikk ut med skade i helgens seier over Middlesbrough. Keeperen Stephen Henderson har vært ute siden midten av februar med røket akillels-sene.

Mandag kveld ble Liam Bridcutt bekreftet klar for skogvokterne, men han blir nok ikke med som en del av troppen til Newcastle.

Skal man dømme ut ifra tidligere lagoppstillinger, kan Nottingham se slik ut:

 

Smith
Darikwa – Worall – Mills – Lichaj
Bouchalakis – Brereton
McKay – Dowell – Osborn
Murphy

You must be logged in to post a comment Login