Preview: Newcastle – Sunderland

Oppdatert: 03. March 2012

Et av Englands mest beryktede lokaloppgjør sparkes i gang om få timer, og spenningen mellom de to lagene stiger i takt med spillernes verbale utspill i media.

Kick off: søndag 4. mars klokken 13:00

Ryan Taylor: tungen på vektskålen i august.

Hjemmelaget knepen favoritt
Forrige oppgjør endte med seier for Newcastle da Ryan Taylor viste seg å utgjøre forskjellen da rivalene møttes til dyst på Stadium of Light på sensommeren i fjor. Det er ikke sjeldent at nettopp storebror stikker av med tre poeng da statistikken leser åtte seire, fem uavgjorte og ett tap på de siste 14 kampene mellom Magpies og Black Cats.

De røde og hvite har vist god form den siste tiden med unntak av et par feilskjær. Mot West Bromwich sist helg, ble Martin O’Neills menn sendt hjem med hele 4-0 i bagasjen. Mot Arsenal i runden før, ga de tapt på overtid etter å ha ledet 1-0 med 20 minutter igjen å spille. Ellers har det vært solide opptredener etter Steve Bruces avgang og O’Neills inntreden.

Formsvikt i begge leire?
For Newcastles del har det vært opp- og nedturer om hverandre som har preget det sorte og hvite bildet de seneste ukene. Forrige kamp, som for øvrig ble spilt på St. James’ Park, hadde potensialet til å bli en transportetappe, men ble fort forvandlet da gjestene fra Wolverhampton slo tilbake med to scoringer i andre omgang. Det har man sett før; Newcastle, med tilsynelatende kontroll, slipper motstander inn i kampen. Uansett var begynnelsen av forrige måned god for laget fra Tyneside med to seire mot henholdsvis Blackburn og Aston Villa. Spillemessig ikke på topp, men man dro i det minste i land trepoengere. Tottenham ble imidlertid for sterke i London og sendte ballen fem ganger forbi Tim Krul og i nettmaskene.

Tvilsom: Rekker Shola å bli klar til avspark?

Sunderland-dödaren tvilsom
Vertene har fått en form for vitamininnsprøytning med nyheten om Krul og Colos forlengelser av sine respektive kontrakter. Det vil gi både spillere og fans motivasjon og trygghet foran hatoppgjøret mellom to erkerivaler. Samtidig har man unngått skader i midtuken da det ble spilt privat- landskamper. Den eneste bekymringen, som fort kan bli et stort savn i tillegg til Sylvain Marveaux, Leon Best, Steven Taylor og Sammy Ameobi, er sistnevntes storebror og Sunderland-dödar, Shola Ameobi, som jo trives veldig godt mot mackems.

For bortelaget hersker det tvil rundt Phil Bardsley og Sessegnon. Afrikaneren møtte på problemer i forbindelse med flyavgangen som ville ha brakt ham tilbake til England etter en kvalifiseringskamp til Afrikamesterskapet på onsdag. Det er for øvrig ventet at våre skandinaviske venner, Nicklas Bendtner og Sebastian Larsson, er tilbake i aksjon i morgendagens batalje.

Watch out for:
Fabricio Coloccini – Kapteinen har signert ny kontrakt og er ivrig på å betale tilbake i form av scoring og seier i lokaloppgjøret.

Stephane Sessegnon – Sunderlands store offensive trussel har en nese for mål og er kjapp, samt teknisk god.

Sannsynlig lagoppstilling:
Krul, Simpson, Williamson, Coloccini, Santon, R.Taylor, Tioté, Cabaye, Gutierrez, Cissé, Ba

TV: Kampen sendes direkte på TV 2 PL HD1.

Diskuter kampen i vårt forum her.

You must be logged in to post a comment Login