Preview: Newcastle – Everton

Oppdatert: 04. March 2011

Newcastle tar imot de blå fra Merseyside som i midtuken gikk på et smertelig tap i FA-cupen. Alan Pardew sine menn stiller uthvilte til kamp og møter et Everton lag med Fellaini og Cahill på skadelisten.

Ubeseiret hjemme i 2011
Newcastle har vært forholdsvis sterke hjemme etter nyttår og står med en seier og tre uavgjort på fire kamper. Et stort kompliment til Alan Pardew er at laget i virker stødigere og vanskeligere å slå sammenlignet med det vi så under Chris Hughton før jul. På bortebane har laget også bitt godt fra seg, og før runden så innehar Newcastle niende plassen. Skulle Everton vinne, så fører det dem opp a poeng med oss. For å gå forbi oss på tabellen må de vinne med tre mål, men vi legger den ballen død nå. Det store spørsmålstegnet er hvem som starter ute til høyre på midtbanen. Joey Barton ble som kjent skadet på oppvarmingen foran kampen mot Bolton forrige helg, mens hans erstatter Ryan Taylor pådro seg rødt kort og soner karantene.
Danny Guthrie har også slitt med skadeproblemer i det siste, mens Stephen Ireland har pådratt seg en liten strekkskade på trening denne uken og er usikker til kamp. Dermed er det svært få alternativer igjen for Alan Pardew. En mulighet kan være å spille med tre stoppere, og bruke Danny Simpson og Jose Enrique som vingbacker i en 3-5-2 formasjon, men det gjenstår å se om Pardew velger å foreta en slik fundamental endring inn mot helgens kamp. I tillegg til de som er nevnt, så er også Hatem Ben Arfa, Alan Smith og Dan Gosling skadet. Shola Ameobi har trent med maske denne uken, og kan være aktuell til kamp.

Ustabile Everton
Det har vært en svært skuffende sesong for den blå delen av Merseyside. Laget har ikke bare prestert dårlig, men de har også hatt store økonomiske begrensninger de siste to årene som har ført til at David Moyes så og si ikke har hatt en eneste penny å handle for. Dermed har laget stagnert, stjernespillere forlatt skuta og stallen har vært tynn gjennom hele sesongen. Laget har også manglet stabilitet. For to uker siden sto de for en bragd ved å slå ut Chelsea av FA-cupen på Stamford Bridge, men ti dager senere ryker de hjemme mot Reading. Dermed var cupdrømmen over for David Moyes og la oss håpe de fortsatt henger med nebbet når de kommer til St. James Park på lørdag. Verdt å nevne er at David Moyes aldri har vunnet på St. James Park med Everton, og det er en statistikk som er god å ta med seg for de som fokuserer mye på nettopp gamle tall og protokoller. Som nevnt mangler Fellaini og Cahill. Særlig Tim Cahill vil bli sterkt savnet da australieren har vært lagets desidert beste spiller denne sesongen.

Watch out for

Undertegnede varslet om Kevin Nolan og Daniel Sturridge forrige uke. Begge scoret og kampen endte vel 1-1..Så følg med!

– Leon Best. Uttalte til nufc-tv forrige uke at han var Liverpool supporter i sine yngre dager. Da passer det perfekt for en Leon Best i toppform og møte Everton.

– Jermaine Beckford. Startet sesongen på et nivå som ligna veldig på det man vanligvis ser i Adeccoligaen her hjemme. Har derimot tatt seg voldsomt opp, og begynner å ligne på en målscorer igjen. Scoret to mot mackems forrige helg.

Sannsynlig lagoppstilling

Harper; Simpson, Williamson, Coloccini, Jose Enrique; Gutierrez, Nolan, Tiote, Løvenkrands; Ranger, Best

Kick off: Lørdag 5. Mars

Dommer: Howard Webb

TV: Kampen vises på TV2 PL 2

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login