Preview: Newcastle – Arsenal

Oppdatert: 04. February 2011

Det er et skadeskutt Newcastle som tar imot topplaget Arsenal hjemme på SJP til dyst på lørdag. Her får du siste nytt før kampen.

Newcastle var inne i en fin periode og sto med to seiere og to uavgjorte før de gikk på et skuffende tap mot Fulham sist. Å tape 0-1 mot formsterke Fulham på Craven Cottage får ikke varselslampene til å lyse. Det gjør imidlertid innsatsen til spillerne, som absolutt var et bunnivå. Kun et fåtall kan si seg fornøyde med sin egen prestasjon.

Det som bekymrer Pardew mest er nok skadesituasjonen. I forsvarsleddet er både Steven og Ryan ute, noe som betyr at den bakre fireren ganske trolig blir den samme som sist. Newcastle må også klare seg uten Ben Arfa, Smith og Gosling på midten. Heldigvis er Cheik Tioté tilake etter å ha vært suspendert i tre kamper for sitt røde kort mot Stevenage.

På topp er det dessverre skralt med alternativer. Carroll ble som kjent solgt på siste dagen av transfervinduet, mens Ameobi måtte ut med kjevebrudd etter bare ti minutter av oppgjøret mot Fulham på onsdag. Det betyr at Pardew kun har den mediokre trioen Best, Ranger og Løvenkrands som alternativer.

Arsenal har hatt en veldig god sesong hittil, men den kravstore fansen på The Emirates hungrer etter pokaler og vil nok være misfornøyde med alt annet enn en seier på lørdag. Uslåelige Manchester United har nemlig et forsprang på fem poeng ned til The Gunners på 2. plass.

På skadefronten må Arsene Wenger klare seg uten Walcott, Denilson, Nasri, Fabianski og Vermaelen.

Lagene har allerede møttes to ganger denne sesongen. I Ligacupen endte det med 0-4 og braktap for daværende manager Chris Hughton og hans disipler. Noen uker senere stanget imidlertid Carroll inn det eneste målet på The Emirates Stadium, og Newcastle tok en svært overraskende seier mot Arsenal i London.

Historisk sett har Newcastle slitt med Arsenal. På Highbury har åtte av de ti siste endt med tap, mens statistikken på SJP viser 1-5-4.

Kampen starter klokken 16.00 og vises direkte på TV2 PL HD.

Diskuter oppgjøret i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login