Preview: Darlington – Newcastle

Oppdatert: 14. July 2011

Newcastle spiller sommerens første treningskamp mot Darlington på fredag.


Kick off: Fredag 15. Juli kl. 20.45 – Northern Echo Arena, Darlington

Uten vår nye kaptein

Manager Alan Pardew bekreftet i dag at kaptein Fabricio Coloccini, Sylvain Marveaux og Cheick Tiote ikke er klare til denne kampen. De blir imidlertid å se neste uke da troppen beveger seg over dammen til USA. Der blir ikke Joey Barton å se, men mot Darlington så er det han som får oppdraget med å lede laget. Sammen med Nile Ranger har Barton ikke fått innvilget innreise til USA, og dermed må duoen belage seg på treningsleir til Nederland med reservelaget. Det de fleste Newcastle fans nok gleder seg til, er at Hatem Ben Arfa endelig er å se tilbake på banen – omlag 10 måneder etter det fatale benbruddet i Manchester. Utenom de tre nevnte er altså hele troppen klar til kamp, og trolig Pardew gi flere av stallspillerene sjansen til å vise seg i denne kampen.

Litt om Darlington

Darlington er en liten by i nord-øst England omlag 6 mil sør for Newcastle. Byen er en del av County Durham og elven Tees som renner ut i Middlesbrough passerer også Darlington på veien ut mot havet. Nok tørr fakta for denne gang. Darlington Football Club spiller til daglig i Conference National som er divisjonen under League Two. Forrige sesong havnet klubben på sjuende plass. I samme divisjon spiller forøvrig Gateshead, som vi vet holder til på andre siden av Tyne. Kjente spillere på Darlington er det naturlig nok ikke flust av, men ihuga Newcastle supportere husker kanskje navnet Paul Arnison som tilbrakte store deler av 90-tallet i junioravdelingen og på reservelaget vårt. Ellers er det verdt å nevne historien om John Campbell som i dag ble presentert på nufc.co.uk. Darlington spilleren var i ungdomssystemet til Newcastle for noen år tilbake, men angriperen måtte pakke sakene og forlate klubben fordi akademiet heller ville satse på en viss Andy Carroll. Hele historien kan du lese her. Manager i Darlington, Mark Cooper er nok heller ikke kjent for de fleste. 42-åringen var innom en rekke football league klubber og non-league klubber iløpet av sin karriere som spiller, og som manager har han tidligere et kort opphold bak seg i Championship for Peterborough. Den jobben fikk han forøvrig kun dager etter at Peterborough hadde tapt på St. James Park, og daværende manager Darren Ferguson måtte gå. Jobben på London Road beholdt Cooper imidlertid ikke lenge. Allerede etter 12 kamper(hvorav en seier) måtte han forlate jobben.

Tidligere møter

Newcastle har kun en gang tidligere gjestet Northern Echo Arena. Det var i 2009 da caretaker manager Chris Hughton forberedte laget på en sesong i Championship. Den gang kunne Newcastle reise hjem med en 7-2 seier etter scoring av Ameobi 2, Duff, S.Taylor, Carroll, Jonas og Nolan.

Øvrig

For de som tror dette oppgjøret vises på tv2, henviser vi til disse. For dere andre, sjekk gjerne forumet og kamptråden her. Om det skulle dukke opp radiolinker eller andre nyheter så finner du det som regel i kamptråden. Velkommen til en ny sesong!

You must be logged in to post a comment Login