Preview: Atromitos – Newcastle

Oppdatert: 22. August 2012

Endelig er Newcastle tilbake i Europacupen, og det hele begynner i Athen hvor Atromitos tar imot våre gutter.


Kampstart: kl. 19.00, 23. August (norsk tid)

Stiller uten kanonene
Det er ny kamp mot Chelsea på lørdag – under 48 timer etter at kampen i Athen blåses av torsdag kveld. Dermed har Alan Pardew valgt å la Coloccini, Tiote, Ba og Shola Ameobi bli hjemme på Tyneside, i tillegg er Hatem Ben Arfa suspendert i våre tre første europacup-kamper, grunnet en utvisning han pådro seg som Marseille spiller for tre sesonger siden. Haris Vuckic, Shane Ferguson og Sammy Ameobi mangler også i troppen.

Newcastle åpnet sterkt forrige helg med 2-1 og tre poeng mot Tottenham på Lørdag. Vi vil nok ikke se altfor mange av de samme spillerne fra start i torsdagens oppgjør. Det kan dermed være duket for debuter for Romain Amalfitano, Gael Bigirimana og ikke minst 17 år gamle Adam Campbell som er med førstelaget for aller første gang til en obligatorisk kamp. Campbell er sammen med Papiss Cisse de eneste spissene vi har med oss, så se opp for den lille geordien med draktnummer 49.

Atromitos – nytt bekjentskap
Det er tredje gang i europacup-sammenheng at Newcastle reiser til Athen. Tidligere har vi møtt Panionios og Olympiakos, og vi har vunnet begge våre tidligere kamper i den greske hovedstaden. Det er nok ikke mange som har hørt om Atromitos – laget som havnet på fjerdeplass i den greske serien forrige sesong. Den mest kjent spilleren deres er nok keeper Charles Itandje som vi kjenner fra tiden hans i Liverpool. Ikke fordi han spilte kamper, for det ble ikke mange – derimot valgte han å flire under en minnesmarkering for Hillsbrough offrene, dermed var karrieren hans over på Merseyside. I trøye nummer ni hos vår greske motstander finner vi en finne ved navn Njazi Kuqi, og ja det er lillebroren til selveste Shefki Kuqi som spilte for Newcastle våren 2011. Det er et morsomt poeng i kampen, da Shefki Kuqi rakk å bli en aldri så liten kult-helt på Tyneside. Ikke nødvendigvis fordi han var en fantastisk fotballspiller, men han virket å være verdens hyggeligste fyr – foran Shola Ameobi som innehar andreplassen.

Atromitos spiller sine hjemmekamper på Peristeri Stadium i Athen som tar 10.000 tilskuere + noen slitne løpebaner. Lagets manager heter Dusan Bajevic, og han var faktisk manager for Olympiakos da de møtte Newcastle i UEFA-cupen i 2005. Newcastle gikk da som kjent videre etter å ha vunnet 7-1 sammenlagt. Klubben rykket opp til den øverste divisjonen i Hellas våren 2009, og har i likhet med Newcastle kvalifisert seg til Europa kort tid etter de var på nivå to.

Tropp og sannsynlig lagoppstilling
Newcastle har reist til Athen med følgende mannskap:

Romain Amalfitano, Vurnon Anita, Gael Bigirimana, Yohan Cabaye, Adam Campbell, Papiss Cisse,Dan Gosling, Jonas Gutierrez, Steve Harper, Tim Krul, Sylvain Marveaux, Gabriel Obertan, James Perch, Davide Santon, Danny Simpson, James Tavernier, Ryan Taylor, Steven Taylor, Mike Williamson

Det er vanskelig å spå laget utifra den troppen som Pardew har tatt med seg sørover. Med tanke på at Cisse mest sannsynlig starter mot Chelsea til helgen er Adam Campbell eneste øvrige spiss, men Gabriel Obertan kan ta den rollen og det er mulig Pardew velger den løsningen med tanke på at franskmannen har fart og har en viss erfaring på spissplass.

Mulig lagoppstilling 4-5-1: Krul; R. Taylor, Williamson, Perch, Tavernier; Anita, Gosling, Bigirimana, Amalfitano; Obertan

Dommer: Alon Yefet (Israel)

TV: Ingen norske kanaler viser kampen, men sendes på plattformen til Skysports, så se ut for stream.

Diskuter kampen i forumet her.

På twitter er hashtag #newutd

You must be logged in to post a comment Login