Politiet trapper ned derby-ressursene

Oppdatert: 19. December 2014

Politiet i Newcastle vil prøve en ny strategi, og trapper ned vaktholdet i forbindelse med kampen mot Sunderland. Alan Pardew håper bråk og slåssing ikke skal ta fokuset vekk fra fotballen.

Politiet i Newcastle gjør seg klare til søndagens kamp mellom Newcastle og Sunderland, om enn på en noe utradisjonell måte. Denne uken ble det klart at det trappes ned på politiressursene i forbindelse med derbyet, og at det blant annet ikke vil bli egne t-banevogner eller politieskorte opp til stadion for bortesupporterne.

Gatene blir i tillegg til derbyet preget av å være en av Englands største handledager, og det for ventes unormalt
store mengder mennesker i gatene. Manager Alan Pardew sier i et intervju at han håper hat og bråk ikke skal ta oppmerksomheten bort fra fotballen.

Bedre forhold enn før

Relasjonene mellom klubbene, og spesielt fansen, har bedret seg noe det siste halvåret, og spesielt siden de tragiske dødsfallene til John Alder og Liam Sweeney i sommer.

Sunderland-supportere samlet inn over 200.000 kroner i forbindelse med opprettelsen avminnefondet for de to supporterne som ble drept i MH17-katastrofen, noe som Newcastles supportere uttrykte stor respekt for.

– Jeg hører med jevne mellomrom at det snakkes på radioen og i gatene om hvordan konflikten mellom supporterne har roet seg, og at man har fått fokus over på hva dette faktisk dreier seg om, nemlig en fotballkamp. Jeg er veldig glad for akkurat det, og håper vi også får se dette på søndag, sier Pardew i et intervju med britisk presse.

Pardews tiende derby

Manageren, som vil lede sitt tiende derby for Newcastle, er likevel klar over at det vil være en massiv rivalisering knyttet til lidenskapen for klubbene. Men Pardew ser at sommerens ulykke har gitt utslag med tanke på konfliktnivået.

– Hendelsen med den malaysiske flyet har definitivt bidratt til å bygge broer. Nå blir det vår oppgave å fortsette med den jobben, sier Pardew, som forøvrig er enig i politiets prioriteringer i forbindelse med kampen.

– Jeg sa for to år siden at dette hatet ikke gjør derbyene bedre, men heller verre. Det er en rivalisering og en fotballkamp, der det beste laget vil vinne, og så takker vi for kampen og går hjem. Det bør ikke være behov for ekstra politi, mener manageren.

You must be logged in to post a comment Login