Pardew henter talent

Oppdatert: 06. July 2012

Nyheten slapp i dag tidlig om at Newcastle har hentet det unge stortalentet Gael Bigirimana fra nylig nedrykkede Coventry City.

Bigirimana er 18 år gammel, kommer opprinnelig fra Burundi, og kom til England med familien som flyktning i 2004.

11 år gammel skulle den unge afrikaneren ut og handle melk, og da oppdaget han tilfeldigvis Coventrys treningsanlegg, og stakk innom for å høre om han kunne prøvespille. Coventry har kjempet for å beholde spilleren, men en prekær økonomisk situasjon og nedrykket til League 1, gjorde at klubben var tvunget til å selge. Han vokste fort gjennom gradene i midlands klubben.

Unngutten kommer inn i Pardews/Ashleys planer om å satse på unge spillere, og klubben trenger også en bredere stall med tanke på neste års spill i Europa League. Gael Bigiriman spilte hele 28 kamper for Coventry City i forrige sesong. 16 av dem fra start. Meget inponerende for en 18 år gammel gutt. Afrikaneren er en midtbanespiller med defensive kvaliteter, og flere har utnevnt han som en slags ny Michael Essien. Noe som høres meget lovende ut. Newcastle skal ha betalt en innledende sum for rundt 1 million pund for spilleren, og det spekuleres i om summen kan øke i takt med spillerens prestasjoner hos skjærene. Det skal også være inkludert en videresalgsklausul.

Bigirimana er klubbens andre signering denne sommeren, etter at Romain Amalfitano signerte tidligere i sommer. Pardew er nok ikke ferdig med å signere nye spillere, selv om det ser ut som Twente spillerne Luuk De Jong og Douglas kan se ut til å bli for dyre. Yohan Cabayes gode venn, Mathieu Debuchy er fortsatt i søkelyset, og høyrebacken virker sterkt ønsket på Tyneside.

newutd.no kommer tilbake med flere overgangsrykter senere.

twitter: @localhero85

You must be logged in to post a comment Login