Forster til Celtic

Oppdatert: 05. July 2012

Overgangen har lenge ligget i kortene, men først på onsdag ble det klart at Fraser Forster, etter fem år på utlån, ikke lenger er Newcastlespiller.

Den 24 år gamle keeperen fra Hexham signerte onsdag under for klubben han nylig vant den skotske serien med. Forster har de siste to sesongene vært utlånt til Celtic, hvor han har nytt stor suksess, og vunnet både den hjemlige cupen og serien. Med den engelske burvokteren har Glasgowklubben dessuten vært bunnsolide bakover, og Forster har over en periode på to år sørget for å holde nullen i mer enn 60% av lagets seriekamper. Overgangssummen er ikke offentliggjort, men kontrakten skal gjelde for fire år.

Til tross for sine seks år som Newcastlespiller har den høyreiste sisteskansen ennå til gode å spille en obligatorisk kamp for The Magpies. Etter å ha gått gradene i klubben ble han, i en alder av 20 år, utlånt til Stockport. Der fikk han seks seriekamper på like mange måneder, før han senere ble utlånt til Bristol Rovers, Norwich og til slutt Celtic.

Forster selv er strålende fornøyd med at overgangen nå er i boks, og har i denne sammenheng uttalt følgende: “Dette er en massiv klubb, og jeg er overbevist om at dette er et steg i riktig retning i min karriere. Jeg har et ønske om å vinne ting som et lag samtidig som jeg utvilker meg individuelt, og det tror jeg at jeg kan få til i Celtic.” Videre uttalte han at å spille i Celtic gir han en god mulighet til å spille i den aller gjeveste europeiske klubbturneringen. “Jeg trivdes veldig godt med å spille rundt i Europa i fjor, og jeg ser virkelig frem til å gjøre det igjen.”

Etter fjorårets seriegull går Celtic inn i tredje kvalifiseringsrunde til Champions League.

You must be logged in to post a comment Login