Papiss Cisse utilgjengelig hele januar

Oppdatert: 31. December 2014

Papiss Cisse aksepterer straffen fra FA og er suspendert i 3 kamper.

Det var en hendelse under hjemmemøte med Everton som FA har straffet vår senegalske spiss for i ettertid. Ingen i dommerteamet fikk med seg at Cisse satte albuen sin i ansiktet på Seamus Coleman, noen minutter før nettopp Cisse utlignet til 1-1, og FA har dermed valgt å straffe han i ettertid.

Tiltalen er voldelig oppførsel, og Papiss går dermed glipp av Newcastle sine 3 neste kamper. Det betyr at vår nummer 9 ikke blir med til hjemmemøte med Burnley, FA-cup oppgjøret mot Leicester, eller til sesongens kanskje vanskeligste kamp borte mot serieleder Chelsea den 10. januar.

Det ser altså ut som vi kan bli uten vår fremste målscorer en stund. Senegal sine første kamp i Afrikamesterskapet er altså den 19. januar mot Ghana. Newcastle møter Stoke den 31. januar, bare 4 dager etter Senegal sin siste kamp i gruppespillet.

Imponerer det vest-afrikanske landslaget med kallenavnet “Tigrene fra Teranga” kan de risikere å spille finale så sent som den 8. februar. Newcastle spiller borte mot Crystal Palace bare 3 dager etter finalen, og borte mot Manchester City etter en landslagspause den 21. februar.

Det ser altså ut som at det er Ayoze Perez og Riviere som får hovedansvaret på topp på nyåret, avhengig av disposisjonene til en eventuell ny manager eller caretaker. En ny spiss virker usannsynlig, da det ryktes om at Alan Pardew fikk nei fra eier Mike Ashley angående et nytt spisskjøp i overgangsvinduet.

 

You must be logged in to post a comment Login