Overgangsspekulasjoner – en oppdatering

Oppdatert: 27. August 2017

Overgangsvinduet stenger når kommende torsdag blir fredag. Det er ventet at klubben jobber aktivt i kulissene mot klokken. Her gir vi dere en oversikt over de heteste spekulasjonene.

Signeringer
Til tross for at Joselu har ankommet klubben og leverte en god forestilling mot West Ham, er angivelig ikke til hinder for at Benitez jakter en ytterligere spiss. Navnet som det er mest lunk i om dagen er Stevan Jovetic (27). Den tidligere City-spissen holder nå til i Inter Milan, men det rapporteres om at italienerne ønsker å selge montenegrineren til Newcastle. Spilleren er imidlertid på høy lønning og det må et betydelig beløp til for å sikre seg spissen. En overgang til Tyneside virker derfor svært tvilsom. I tillegg er det større klubber som har spilleren for øye. En overgang er i det minste avhengig av flere spillersalg. Jovetic har imidlertid blitt linket sterkt til Monaco søndag kveld.

De siste dagene har Newcastle også vært sterkt linket til Sampdoria-spilleren Dennis Praet (23). Belgieren er en allsidig midtbanespiller som kan bekle samtlige posisjoner i det midterste leddet. Han kunne vært en solid tilvekst på midtbanen og bidratt til økt konkurranse. Spilleren ryktes å koste omkring 13 millioner pund, og Newcastles interesse skal være reell. Newcastle hadde speidere på plass da Sampdoria serieåpnet mot Benevento forrige helg, og 23-åringen leverte en god kamp. En overgang bør være realistisk om Newcastle klarer å selge unna Siem de Jong og Jack Colback tidsnok. Førstnevnte skal være svært nær å sluttføre en overgang til Ajax.

I løpet av lørdag dukket et ferskt navn opp for Newcastle-fansen. Rapporter fra Argentina og Spania linket den argentinske venstrebacken Nicolás Tagliafico. Spilleren fyller 25 år på Deadline Day, og er en ettertraktet mann. Han spiller for Independiente og debuterte på Argentinas A-landslag tidligere i år. Backens agent har allerede bekreftet at Newcastle har vist interesse for hans klient. Muligens kan Newcastle-favoritten Jonas Gutierrez vise seg å være en viktig faktor i Newcastles jakt på spilleren. Spiderman er nemlig lagkamerat med Tagliafico i Independiente. Et kjøp av spilleren vil sannsynligvis ikke være særlig kostbar og bør være realistisk om Newcastle klarer å selge unna minst en av Achraf Lazaar eller Massadio Haidara.

I løpet av søndag har Newcastle atter blitt linket til et nytt navn. Den nederlandske keeperen Jeroen Zoet (26) skal angivelig bli sett på som Tim Kruls erstatter. Det er ingen hemmelighet at Benitez ønsker seg en reell Rob Elliot-utfordrer. Karl Darlow er heller ikke ønsket med videre, så en keepersignering bør derfor være høyaktuell innen kommende torsdag. Zoet holder til i PSV og står bokført med ni A-landslagskamper. Det er ventet at keeperen har en høy prislapp.

En annen spiller som har vært sterkt linket til Newcastle er Chelseas Kenedy (21). Mye tydet på at en låneavtale skulle ha gått igjennom på inneværende tidspunkt, men Chelsea skal ha fått kalde føtter grunnet skader, suspensjoner og en ellers liten tropp. Om Chelsea klarer å signere spillere i løpet av de kommende dagene, er dette en overgang som med stor sannsynlighet vil gå i boks.

Spillersalg
Benitez ønsker å kvitte seg med daukjøttet på venstrebacken. Både Haidara og Lazaar er uønsket av spanjolen, og det arbeides aktivt med å kvitte seg med duoen. Mens franskmannen hittil har satt en stopper for et salg, er det ventet at sistnevnte nærmer seg en overgang. Bologna, Atalanta og Real Betis kjemper om marokkanerens signatur.

Flere medier spekulerer søndag i om at Benitez kan komme til å selge Dwight Gayle til en Championship-klubb før overgangsvinduet stenger. Det fremheves at et salg avhenger av at tilbyder blar opp store summer. Gayle var ikke i lørdagens tropp mot West Ham grunnet sykdom, men har ikke overbevist i løpet av sine to første opptredener denne sesongen. Også Aleksandar Mitrovic er en spiss som det spekuleres i at kan bli solgt før overgangsvinduet stenger. The Chronicle har tidligere skrevet at Newcastle har avslått en rekke forespørsler om lån av serberen. Som Gayle vil et eventuelt salg avhenge av at Newcastle tilbys et stort beløp. Grunnet behovet for å generere et større pengebeløp for å kunne kjøpe spillere, skal en ikke se helt bort fra at enten Gayle eller Mitrovic selges – om Newcastle klarer å overbevise en erstatter i tide.

For øvrig kan salg av Grant Hanley, Jack Colback, Tim Krul og Karl Darlow finne sted innen overgangsvinduet stenger. Kvartetten er ikke en del av Rafael Benitez sine fremtidsplaner. Som nevnt skal et salg av Siem de Jong til Ajax etter alle solemerker å dømme bli offentliggjort i løpet av kort tid. Også Henri Saivet og Jesus Gamez forventes å være aktuelle for salg.

You must be logged in to post a comment Login