Overgangsnytt

Oppdatert: 27. August 2020

Det er bare litt i overkant av to uker til sesongen sparkes i gang. Mark Gillespie og Jeff Hendrick har allerede signert, men det er ventet at klubben rekrutterer minst tre spillere til før overgangsvinduet stenger. Her er spillerne som for øyeblikket linkes sterkest til klubben.

Venstrebacker
Ifølge flere medier, senest Sky Sports, er Newcastle interessert i grekeren Dimitrios Giannoulis. Imens enkelte hevder at Newcastle allerede har lagt inn et bud på fire millioner pund, som har blitt avslått, er rapporten fra Sky Sports mer tilbakeholden. Det er antatt at PAOK er villig til å selge 24-åringen for omkring fem millioner pund. Watford og Marseille er blant andre klubber som følger landslagsspilleren tett.

Danny Rose er en annen spiller Steve Bruce har i kikkerten. Det er ikke lenge siden Bruce meddelte pressen at han ønsket å signere 30-åringen på en permanent kontrakt, og i forrige uke ønsket han heller ikke å utelukke at spilleren ville være å finne på Tyneside før overgangsvinduet stenger. Det er imidlertid usikkert om spilleren selv er interessert i å spille sine hjemmekamper på St. James’ Park. Alder og lønnskrav gjør nok også at Mike Ashley er motvillig til å sanksjonere en permanent avtale for Rose.

Midtstoppere
Det kan betraktes som overraskende at Steve Bruce ser seg etter en ny midtstopper, da dekningen i den posisjonen er meget solid. Ifølge flere rapporter er det imidlertid en posisjon som ønskes forsterket før overgangsvinduet stenger.

Ifølge The Mirror og The Sun (v/troverdige Alan Nixon) skal Robert Dickie være en spiller som Newcastle følger tett. Den 24 år gamle midtstopperen møtte The Magpies to ganger i FA-cupen forrige sesong, som følge av at Bruce sine menn ikke klarte å overliste Oxford United ved første forsøk. Dickie gjorde en meget god figur i begge disse kampene, og ledet laget til en smultring i den første kampen mot Newcastle. Spilleren ble for øvrig kåret til klubbens beste spiller forrige sesong. Spilleren er ventet å være tilgjengelig for bare litt i overkant av to millioner pund, da spilleren bare har ti måneder igjen av sin kontrakt.

En annen mann ved navn Robert, som Newcastle ifølge Daily Mail (v/troverdige Simon Jones) ønsker å hente på lån, er Arsenals Rob Holding. Den snart 25 år gamle spilleren skal ifølge rapporten kunne forlate klubben, men det er uvisst om Arsenal er interessert i en utlånsavtale.

Spisser
Troverdige kilder synes å være enige om at Callum Wilson er mannen som står øverst på blokken til Steve Bruce. Konkurransen om spillerens signatur og det økonomiske aspektet, gjør imidlertid en overgang utfordrende for The Magpies. Spilleren har høye krav til sine personlige betingelser, og da hjelper det lite at Bournemouth krever minimum 20 millioner pund for Wilson, at spilleren nærmer seg 29 år og i tillegg har en betydelig skadehistorikk. Ettersom det er antatt at Dwight Gayle mister starten av sesongen og opptil flere kamper, i tillegg til å ha skadeplagede Andy Carroll på bok, er det ikke utenkelig at Mike Ashley ser behovet for å bruke noen kroner ekstra for å sikre at det ikke oppstår en ny spisskrise i klubben. Det er heller ingen hemmelighet at klubben forsøker å kvitte seg med Yoshinori Muto – noe som vil frigjøre midler til vår neste spiss.

Som tidligere meldt skal også Joshua King og Patrik Schick være navn som befinner seg høyt på listen, men konkurransen om duoen er veldig stor. Det er også antatt at sistnevnte ikke er spesielt interessert i en overgang til Premier League.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login