Opphetet diskusjon etter hodeskade

Oppdatert: 25. March 2019

Fabian Schar har pådratt seg en hodeskade.

En duell, i kampen mellom Sveits og Georgia, resulterte i at Fabian Schar mistet bevisstheten og ble liggende livløs på bakken. En motstander var heldigvis snartenkt og passet på at sveitseren ikke svelget sin egen tunge.

Det som i ettertid har skapt reaksjoner, var at midtstopperen fikk fortsette. Slik regelverket er å forstå, så skal spillere som har mistet bevissthet byttes ut. Sveitseren gjennomførte imidlertid hele kampen, men har i ettertid innrømmet at han ikke husker hendelsen. Situasjonen har endt i en opphisset debatt, og flere har tatt til orde for en strengere praksis for å verne fotballspillernes helse.

Det sveitsiske fotballforbundet har på mandag i en pressemelding meldt at 27-åringen ikke spiller morgendagens kvalikkamp mot Danmark. Ifølge The Chronicle har denne beslutningen blitt tatt i samråd med Newcastle United. På sin personlige Twitter-konto har Newcastle-spilleren skrevet at dette ikke har hans avgjørelse, og at han veldig gjerne ønsket å spille kampen. Til den sveitsiske avisen Blick har spilleren ha vedgått at han fremdeles har vondt i skallen og smerter i nakken.

Schar mister Arsenal-kampen, grunnet suspensjon, som er kommende mandag.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login