Ønsker å hente hjem talentfull spiller

Oppdatert: 09. October 2019

Ifølge Daily Mail skal klubben angivelig ønske å gjøre desto mer for øke tilfanget av Geordie Boys på St. James’ Park.

Geordiefaktoren er høy på St. James’ Park om dagen. Etter ankomsten til geordiegutten Steve Bruce, har ikke bare den hjemvendte sønnen – selveste Andrew «Andy» Carroll – kommet hjem. Klubben klarte også i beholde Sean Longstaff i klubben, til tross for massiv interesse fra Manchester United i sommer. Ikke nok med. Lillebror Matty ble som kjent matchvinner mot nettopp Red Devils i sin Premier League-debut, og viste da for alvor at han kan følge i brorens fotspor. For øvrig har man veletablerte Paul Dummett i klubben, som er den gjenværende spilleren med flest kamper for klubben.

Ifølge Daily Mail skal Newcastle følge Lewis Gibsons situasjon svært tett. Den talentfulle midtstopperen forlot klubben sommeren 2017 til fordel for Everton. Spilleren hadde ikke proffkontrakt med klubben, og kunne derfor forlate Tyneside uten dialog med ledelsen. Newcastle fikk imidlertid en kompensasjon for overgangen, som ifølge rapportene kan komme til å bli hele seks (!) millioner pund.

Flere rapporter tyder på at bakgrunnen for at spilleren valgte å forlate Newcastle-akademiet var på grunn av Peter Beardsleys oppførsel overfor flere akademispillere. Spesielt afrikanske spillere skal ha fått gjennomgå verbalt. Kun seks måneder etter at Gibson hadde forlatt klubben ble Beardsley permittert, og i mars i år ble det klart at klubblegenden ikke lenger var ansatt i klubben.

Ifølge Daily Mail håper Newcastle at Beardsleys avgang kan lokke 19-åringen tilbake til klubben. Lewis Gibson er samme årskull som Matty Longstaff. Førstnevnte har vunnet U17-VM med England og tatt sølv i EM for samme årgang. Nå er spilleren en del av U20-landslaget.

Gibsons kontrakt med Everton utløper ved sesongslutt, og er en situasjon som Newcastle-ledelsen angivelig følger tett. Lewis er lillebroren til venstrebacken Liam, som for tiden er på utlån fra The Magpies til League Two-klubben Grimsby Town.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login