Offisielt: Ben Arfa ferdig i Newcastle

Oppdatert: 04. January 2015

Hatem Ben Arfa har blitt enig med klubben om å terminere kontrakten hans, i følge en uttalelse fra Newcastle United sine hjemmesider.

Forholdet mellom Toon Army og Ben Arfa tar altså slutt etter en turbulent tid sammen. Det siste halvåret har han vært utlånt til Hull, hvor han også havnet på kant med manageren og ble erklært uønsket der også. Nå virker det som at Nice i Ligue 1 er neste stoppested for den kontroversielle driblefanten.

Ben Arfa ble hentet på lån til St. James Park sommeren 2010, av daværende manager Chris Hughton. Han scoret sitt første mål i en 1-0 seier mot Everton, før han i oktober knakk venstrebenet etter en fryktelig takling av Manchester City’s Nigel de Jong. Selv om han dermed var skadet hele den påfølgende sesongen, og at Hughton ble byttet ut med Alan Pardew, så ble det i januar 2011 annonsert at Newcastle hadde blitt enige med Marseille om en overgangssum og signert en fire-og-halvt års kontrakt med franskmannen.

Totalt spilte Ben Arfa 86 offisielle kamper for Newcastle, og scoret til sammen 14 mål. Spesielt god var han for ganske nøyaktig 3 år siden, blant annet med et herlig soloraid mot Blackburn i FA-cupen som ble beskrevet som “magisk” av kommentatorene. Noen uker senere scoret han igjen og hadde 2 assists i en veldig viktig 3-1 seier borte mot WBA, før han igjen scoret et vakkert mål mot Bolton. Sammen med Cabaye, Ba, Cisse og resten var en stor grunn til at Newcastle var millimetere under en sensasjonell Champions League-plass og endte på 5. plass.

I fjor ble plutselig Ben Arfa mer eller mindre ikke brukt av Alan Pardew, til tross for våre vanlige skadeproblemer. Det ryktes at både manager og flere av spillerne var misfornøyde med arbeidsmoralen hans. I sommer ble han degradert til reservelaget og til slutt lånt ut til Hull, hvor han bare fikk 8 kamper denne høstsesongen, før han også der kom på kant med manager Steve Bruce. Å komme på kant med trenere er nesten symptomatisk med Ben Arfa, som har endt sine opphold både i Lyon, Marseille og på det franske landslaget like kontroversielt som i Newcastle og Hull.

Mange hadde nok et lite håp om at Pardew sin avgang ville åpne for et comeback for Ben Arfa i svart og hvitt, men nå har altså han blitt enig med klubben om å avslutte kontrakten 6 måneder før den går ut. Ryktene sier at han er på vei tilbake til hjemlandet og Nice, så det er bare til å følge med. Sikkert og visst er det at det ikke blir Newcastle, og man kan nok sette penger på at han ikke ender opp i Crystal Palace heller.

TAN ønsker Ben Arfa lykke til videre og takker for de gode minnene!

 

 

You must be logged in to post a comment Login