Nytt trenerteam

Oppdatert: 11. March 2016

Rafael Benitez får sine betrodde menn med til Tyneside.

Når en manager kommer til en ny klubb, vil de som oftest velge sine faste menn til å hjelpe dem. Slik har det ikke alltid vært i Newcastle, men McClaren fikk velge nytt trenerteam i sommer. Når han nå fikk sparken, var det naturlig at Benitez ville ha inn sine menn til å bidra til overlevelse i Premier League. Det fikk han også lov til. Men det er ikke hvem som helst som blir med. For Benitez har en vane for å ta med seg de samme folkene når han begynner i en ny klubb. Denne gangen er intet unntak.

Kjent trio

For trenerteamet må også ta sin del av skylden for at ting har gått som det har gått. En head coach/manager står aldri alene om ansvaret, og det må fordeles på flere i klubben. Noe som resulterte i at Alessandro Schoenmaker (fitnesstrener), Paul Simpson (assistent) og Steve Black (mental trener) måtte finne seg i å også miste jobbene sine.
Som nevnt ville Benitez ha inn sine menn, og da måtte disse tre takke for seg.

De tre som ble med Benitez til Tyneside er spanjolene Paco de Miguel (Francisco de Miguel Moreno) og Antonio Gomez Perez og italieneren Fabio Pecchia. Alle tre har de som nevnt jobbet med Benitez tidligere, men fitnesstrener de Miguel har jobbet med Rafa siden den spanske manageren tok sjefsjobben i Liverpool i 2004. Han var også med med i Inter, Chelsea, Napoli og nå sist i Real Madrid.
Paco de Miguel er den som planlegger øktene, og er minst like nøye som sin sjef. Veldig opptatt av at spillerne skal trene med ballen, både fysisk og teknisk trening, og blir sett på som en av Benitez’s viktigste menn.

Gomez var med Rafa’s siste sesong i Liverpool, før han tok managerjobben i Valladolid. Der ble han bare i 5 måneder, før han fikk sparken i november 2010. Sommeren 2011 tok han over Albacete, og ledet de i snaut 2 år, for i mars 2013 ble han en del av Benitez’s team i Napoli. Antonio Gomez Perez var også en del av trenerteamet den korte tiden hos de kongelige i Madrid.
Spanjolen er en meget viktig støttespiller for Rafa, og er den faste analytiker. Han analyserer motstanderne, og hvordan laget skal slå de. Men han er også tilstede på treningsfeltet, og diskuterer taktikker med sjefen.

Fabio Pecchia har relativt kort fartstid sammen med vår nye manager, og har “kun” vært med Rafa Benitez i Napoli og Real Madrid. Italieneren har en relativt beskjeden CV som trener, han har vært manager for Gubbio (2011, fikk sparken pga resultatene etter 4 mnd), og Latina (en sesong, ledet laget til opprykk til Serie B). Utenom periodene sammen med Benitez i Napoli og Real Madrid, var han også assistenttrener i Foggia i 6 mnd.
Men 42-år gamle Pecchia gjorde seg litt mer bemerket som fotballspiller. 11 klubber var han innom gjennom sin 18-år lange karriere, hvor de mest kjente klubbene er Juventus, Napoli og Sampdoria. Som spiller vant han Serie A og Supercoppa i 1997.

Mangler det to?

Av de som vanligvis blir med Rafa Benitez i en ny jobb, kan det se ut som om det kanskje mangler to.

Xavi Valero er mannen som har hatt ansvaret for å gjøre keeperne best mulig, og har i likhet med Paco de Miguel vært med Benitez i Liverpool, Inter, Chelsea, Napoli og Real Madrid. Nå har jo Newcastle en geordie som keepertrener i anerkjente Simon Smith, men det kan kanskje spekuleres i om Xavi Valero kan komme inn etter hvert. Han skal hvertfall være klubbløs etter at han også fikk sparken i Real Madrid i januar.

Sistemann av de fire som Benitez pleier å ha med seg (Pecchia er forholdsvis ny, ikke regnet som en av de fire mest trofaste), er det faktisk en som ikke jobber som trener. Det er dermed mer sannsynlig at han har blitt med, men at han ikke blir opplyst som en ansatt av klubben. Juanfran Sanchez kan vel kalles Benitez’s assistent i det utenomsportslige. Hver klubb har presseansvarlige ansatt i klubben, men Sanchez skal visstnok være en meget viktig del av Benitez’s team. Selv om han ikke jobber så mye med det som skjer på banen.

You must be logged in to post a comment Login